İşkenceyle tecavüz sanığı serbest bırakıldı
Antalya’da 17 yaşındaki çocuğa tecavüz edip, çişini içiren, dışkısını yediren ve bunları da kameraya kaydeden 20 yaşındaki kafe işletmecisi Davut E. serbest bırakıldı. Genç kızın annesi isyan etti.

Antalya’da sosyal medyada tanışıp sonra buluştuğu 17 yaşındaki B.T. adlı kız çocuğuna pansiyonda tecavüz edip, çişini içiren, dışkısını yediren ve bunları da kameraya kaydeden 20 yaşındaki kafe işletmecisi Davut E. serbest bırakıldı. Davut E’nin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine tepki gösteren B.T’nin annesi adliyeden gözyaşları içinde ayrıldı.
Bu vahşi olay saldırganın genç kızın annesine “Senin kızınla iki defa ilişkiye girdim. Kızını sinkaf ettim” yazılı telefon mesajıyla ortaya çıktı.
Anne Ö.Y, mesajı gönderen kişiden şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Şikayet üzerine 23 Mart’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Davut E. hakkında “kişilerin huzur ve sükununu bozma, sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, tehdit, şantaj, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçlarından dava açıldı.
Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, bir gün önce talimatla ifadesi alınan mağdur B.T. katılmadı. Duruşmaya Davut E, mağdurun annesi Ö.Y. ve tarafların avukatları katıldı.
Tecavüz iddiasını kabul etmeyen Davut E, B.T. ile kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini ve bunları kaydettiğini söyledi. Davut E, mağdurun başkalarıyla da ilişkide olduğunu söylemesi üzerine sinirlenip annesine mesaj gönderdiğini söyledi.

ANNEYE MESAJ ATINCA OLAY ORTAYA ÇIKTI
Anne Ö.Y. kızına tecavüz edildiğini söyleyerek sanıktan şikayetçi oldu. 20 Mart’ta cep telefonuna gelen mesaj ile olaydan haberdar olduğunu anlatan anne, “Bu mesajdan önce kızım beni arayarak çok önemli bir konuyu konuşacağını söyledi. Durakta kızımı beklerken mesaj geldi. Mesajda, ‘Açsana kızı kılıklı. Senin kızınla ilişkiye girdim. İki defa girdim. Kızını sinkaf ettim’ şeklinde tehdit ve hakaret içerikli sözler yer alıyordu. Ben de gidip şikayetçi oldum” dedi.
Çekilen görüntüleri kendisinin izlemediğini ancak kamera kaydında kızına sanığın çişini içirtip dışkısını yedirirken görüntülerin olduğunu söyleyen Ö.Y, “Sanık kızımla zorla ilişkiye girmiştir. Kızımın kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini kabul etmiyorum” dedi. Bu olay nedeniyle kızının psikolojisinin bozulduğunu ve ilaç tedavisi gördüğünü anlatan Ö.Y, sanığın kaldığı pansiyonda olay gününe ilişkin kamera kayıtlarının istenmesini talep etti.

YİNE 'İLİŞKİ VAR' SAVUNMASI!
Sanığın avukatı Oğuz Han ise sanıkla müvekkilinin sevgili olduğunu söyledi. Mağdurenin sürekli sanığın kaldığı pansiyona gidip geldiğini, hatta yemek getirdiğini anlatan Oğuz Han, ortada bir cinsel saldırı eylemi olmadığını söyledi. Müvekkilinin olsa olsa reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan yargılanabileceğini belirten Oğuz Han, suç vasfının değişme ihtimalinin dikkate alınarak sanığın tahliyesini talep etti.
Olayın yaşandığı pansiyondaki görüntü kayıtlarının istenmesine karar veren mahkeme, tutuklu sanığın haftanın iki günü en yakın polis merkezine gidip imza atması şartıyla adli kontrolle tahliyesine hükmetti.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelenirken, sanığın serbest kalmasına tepki gösteren anne Ö.Y, gözyaşları içinde adliyeden ayrıldı. 

İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

Tecavüz davasında 'olağanüstü' adaletsizlik

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında sanık avukatından kadını suçlayan korkunç bir savunma gel...

Tecavüzcü ile evlendirildi, sanık beraat etti

Diyarbakır’da genç bir kadın tecavüzüne uğradığı kişiyle dini nikah yaptı, ancak 23 gün sonra evden...