'İndirimde düzenlemeler yapacağız' sözü havuç-sopa siyasetinde havuç olarak kullanılıyor
Av. Yelda Koçak, Adalet Bakanının 'iyi hal indirimlerine' dair yapacağını söylediği düzenlemenin havuç-sopa siyasetinde havuç olarak kullanıldığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatı üzerine iyi hal indiriminde değişiklikler içeren düzenlemeler için bir süre önce teknik çalışma başlatıldı.

Bakanlığın “Acil Eylem Paketi” adıyla hazırladığı çalışmaya göre, iyi hal indiriminde yeni düzenlemeler yapılacak. Buna göre de “sanıklar kravat taktığı için iyi hal indirimi alamayacak.”

Adalet Bakanlığının çalışmalarını yaptığı bu düzenlemelerin, mart ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınması bekleniyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı'nda, “Kravata göre, boyun bükmeye göre indirimler üzerinde durup bu konuda da yeni adım atmak gerektiğine inanıyorum. İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir” ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Yelda Kocak, Adalet Bakanlığının bu çalışması şu sözlerle değerlendirdi:

“Adalet Bakanının kim olduğuna bakalım önce. Bekir Bozdağ kimdir? Çocuk istismarcılarını, tecavüzcülerini affetmek için önerilen yasa tartışmaları sürecinde ‘küçüğün rızası’ gibi utanç verici bir ifade kullanan bir Adalet Bakanıdır.

6. Yargı Paketiyle beraber kadınların ve çocukların haklarını gasp etmeye hazırlanıyorlar. Boşanmaları hızlandırıyoruz adı altında kadınların ekonomik haklarını törpülemeye, boşanmalara arabuluculuk getirmeye çalışıyorlar. Böyle bir hazırlık süreci içinde 'düzenlemeler yapacağız' sözü havuç-sopa siyasetinde havuç olarak kullanılıyor. Bunu da gerçekçi bir şekilde yapmayacaklarından eminiz. Yaptıkları düzenlemeler, siyaset bunu gösteriyor.

Etkin pişmanlığı düzenleyen İstanbul Sözleşmesi var zaten. Türk Ceza Kanunu da bunu söylüyor. Onların ilçe teşkilatlarından atadıkları hakimler, savcılar bunları uygulamıyor. Hakimler, savcılar uzaydan gelmedi, hangi mülakatlardan geçtikleri, kimlerin referansıyla görev başına geldiklerini tüm kamuoyu biliyor. Ne oldu da böyle bir söylem çıkıyor? Bu düzenlemeleri, çocuk istismarcılarını affetmeye, nafaka hakkını gasp etmeye vb. dönük bir planın bir parçası olarak değerlendiriyorum.”


Avukat Yelda Koçak ile kadın ve çocuğa dönük suçlarda iyi hal ve tahrik indirimlerini konuştuğumuz programın tamamını izlemek için TIKLAYIN
İlgili haberler
Kadın ve çocuğa dönük suçlarda iyi hal ve tahrik i...

Eşitlik İçin Kadın Platformu gönüllüsü Avukat Yelda Koçak ile kadın ve çocuğa dönük suçlarda iyi hal...

Bilinen hikayelerin bilindik sonlarını değiştiren...

Çocuğu kayınbiraderi tarafından istismar edilen Esra, şikayetçi olunca kocası Esra’ya hayatı dar etm...

HSK’nın 6284 kararına tepki: Bu yanlış karardan he...

HSK’nın ‘6284 sayılı Yasa kapsamında verilen tedbir kararlarının yükümlülerinin sağlığının riske atı...