İAÜ Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu bahar buluşması gerçekleştirdi
İstanbul Aydın Üniversitesi Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformunun Aylin Sözer anısına düzenlediği bahar buluşması dolu dolu geçti. Platform 5 Temmuz’da görülecek Aylin Sözer davasına da çağrı yaptı.

29 Aralık 2020 günü İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Aylin Sözer vahşice katledilmişti. Aylin Sözer’in öldürülmesinin ardından İstanbul Aydın Üniversitesinde “Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu”nu kuruldu.

Yıl boyunca 40’tan fazla etkinlik, söyleşi, atölye düzenleyen Platform üniversitenin tüm bileşenlerini kapsamayı amaçlıyor.

23 Mayıs’ta Aylin Sözer’in doğum günü vesilesiyle bahar buluşması düzenleyen Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformuna, İAÜ Anadolu Bil Yüksek Okulu, Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü ve Kadın Araştırmaları Kulübü de eşlik etti.


Grafik tasarımı bölümü öğrencilerinin düzenlediği “Toplumsa Cinsiyet Afişleri” sergisinin yanı sıra “Yeşerttiklerim ve Geleceğe Taşıdıklarım”, “Farklılıklarla Bir arada”, “Roller Karnavalı” atölyeleri ve son olarak 5 Temmuz’da gerçekleşecek olan Aylin Sözer davası için “Slogan” atölyesi düzenlendi.

Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu adına bir konuşma yapan Öğretim Üyesi Dr. Jade Cemre Erciyes, tüm öğrencileri 5 Temmuz’da İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Aylin Sözer davasının 3 duruşmasına katılmaya ve dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İAÜ Kadın Araştırmaları Kulübü: Eşit ve özgür bir...

Üniversitelerin topluluk ve kulüplerinin oryantasyon haftasında stant açan İstanbul Aydın Üniversite...

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri katledilen...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer katledilişinin 1. yılı yaklaşırken Kadın...

Akademisyen Aylin Sözer katledildi, üniversite top...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer, Kemal Delbe isimli erkek tarafından boğ...