HÜDA PAR ile ittifak yapan Erdoğan, üç kişiyi öldüren Hizbullah hükümlüsünü affetti
Üç kişiyi işkenceyle öldüren ve Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezaları 'kocama hali' nedeniyle Erfkaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlü hakkında af yetkisini kullandı. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner ile Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezaları 'kocama hali' nedeniyle kaldırıldı.

3 KİŞİYİ İŞKENCE İLE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Erdoğan’ın cezasını kaldırdığı Mehmet Emin Alpsoy, Ankara’da 3 kişiyi işkence ile öldürdükten sonra kardeşinin evinin bodrumunda saklamıştı. Aksoy, Hizbullah’ın “askeri kanat sorumlusu” olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Mehmet Emin Alpsoy, 1990-1996 arasında Hizbullah örgütü üyesi olduğunu mahkemede kabul etmiş ancak eylemlere katılmadığını iddia etmişti. Hacettepe Üniversitesi’nde doktor olan oğlu Aburrahman Alpsoy’u da ‘prestij için’ örgüte üye yaptığını söylemişti.

Diğer oğlu Şeyhmuz Alpsoy da Hizbullah’ın öldürdüğü isimlerin cesetlerini taşıyan kamyonu kullandığı için hüküm giymişti. O kamyonla taşınan cesetlerin çıktığı ev sahibi ise Mehmet Emin Alpsoy'un kardeşi Hasan Alpsoy'du. Hasan Alpsoy mehkemede verdiği ifadede cesetlerden haberi olmadığını belirterek “Ailemle Van’a giderken evimin anahtarını kardeşim Mehmet Emin Alpsoy’a vermiştim. Bodrum’da ceset olduğunu anlasaydım, polise haber verirdim ya da kiracı olduğum evi değiştirirdim” diye konuşmuştu.

Mehmet Emin Alpsoy’un doktor oğlu Abdurrahman Alpsoy ise savunmasında babasını suçlamıştı. Babasının tasvip etmediği çalışmaları ve işlerinden dolayı mahkeme huzurunda bulunduğunu belirten Alpsoy, “Böylesine ilkel ve vahşi bir örgüt üyesi olarak yargılanmaktan dolayı utanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

HÜDA PAR, SERBEST BIRAKILMALARI ÇAĞRISI YAPIYORDU

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR ise, Mehmet Emin Alpsoy ve oğlu Şehmus Alpsoy'un 'islami kimliklerinden dolayı; 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları' sonucu mahkum olduklarını savunarak tahliyelerini talep ediyordu.

Erdoğan daha önce de af yetkisini kullanmıştı ancak sağlık durumları daha ağır olan siyasi tutukluların tahliye edilmemesi tepkiyle karşılanııyor.

İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonunun Nisan 2022 tespitlerine göre ise Türkiye hapishanelerinde 651’i ağır olmak üzere 1517 hasta mahpus bulunuyor. Ancak bu sayıların İHD’nin ‘tespit edebildiği’ kişiler olduğu düşünülürse sayının daha da fazla olduğu tahmin ediliyor. Yine İHD verilerine göre 2022 yılında hapishanelerde 76 kişi yaşamını yitirdi, bunlardan 35’inin hastalıkları nedeni ile yaşamını yitirdiği belirtildi.

Erdoğan'ın imzaladığı kararla ayrıca, kasten öldürme suçundan cezaevinde bulunan Nihat İliman ile uyuşturucu ticareti nedeniyle cezavinde bulunan Sedat Çelik'in cezaları da sakatlık hali nedeniyle kaldırdı. 

Fotoğraf: DHA- Mashregh News

İlgili haberler
Dünyada ‘Tarikatlar İttifakı’na bakış| Siyasal İsl...

HÜDA PAR'ın üye parçası olduğu siyasi uzantı bir yana, özellikle son yıllarda “politikamız” diye bah...

HÜDA PAR'dan kadın düşmanı vizyon: Nikâhsız birlik...

Cumhur İttifakı'nın ortağı HÜDA PAR seçim beyannamesinde ‘6284’ün kaldırılması, zinanın suç olması,...

HÜDA PAR kadın politikalarını sıraladı: “Kadın ve...

HÜDA PAR Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu’ndan Zehra Çiftçi partinin kadın politikalarına i...