HÜDA PAR kadın politikalarını sıraladı: “Kadın ve erkeğin eşit olması adil değil”
HÜDA PAR Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu’ndan Zehra Çiftçi partinin kadın politikalarına ilişkin skandal açıklamalar yaptı: Sapkın ilişkilerle aile kurulamaz.

Cumhur İttifakı'nın ortağı HÜDA PAR, kadın politikalarına yönelik açıklama yaptı. HÜDA PAR Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu’ndan Zehra Çiftçi yaptığı açıklamada “Kutsal aile” etrafında kadının şekillendiğini vurgualdı: “Rabbimiz insanı erkek ve bir dişiden yaratmıştır. Kadın Allah'ın yarattığı iki cinsten biridir. Kadın insandır, evlattır, kardeştir, annedir. Yaşı ve konumu ne olursa olsun değerlidir. Biyolojik, fizyolojik ve psikolojik özellikleri itibariyle şahsına münhasır olan kadın toplumları kuşatan modernite etkisiyle eşitlik ve cinsiyet ayrımcılığı kılıfı adı altında özünden uzaklaşmıştır”

Çiftçi açıklamanın devamında LGBTİ’leri hedef aldı: “Sözde eşitlik ve özgürlük söylemleriyle kadının istismar eden bu anlayış sadece kadınları değil aile ve gelecek nesilleri de ifsada sürüklüyor. Günümüzde küresel güçler tarafından desteklenen ve cinsellik üzerinden aileye yönelik yürütülen ciddi projeler söz konusudur. Ailesiz bir toplumu oluşturmak, aile kavramına yeni tanımlar getirmek sapkın ilişkileri normalleştirmek ve zaman içerisinde cemiyetin yapısını bozarak kültürel ve zihinsel programlamaya karşı savunmasız bırakmaktır.”

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİLER ENGELLENMELİ

Kadının asli vazifesini annelik olduğu vurgulanan açıklamada, “Bütün farklı özelliklerine rağmen kadın ve erkeğe her alanda aynı konumu dayatmak eşitlik olsa da adalet değildir” dendi.

Evlilik dışı ilişkilerin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Aile bir kadın ve bir erkeğin evlenmesi ile kurulur. Sapkın ilişkilerle aile kurulamaz. Devlet aileyi korumalıdır. Gayrimeşru yollardan meydana gelmiş bir nesil toplum için bir felakettir. İnancımıza, değerlerimize ve kültürümüze uymayan batı tipi hayat tarzının ürünü olan evlilik dışı ilişkiler nesil emniyetini tehdit eden davranışlardır ve bu ilişkilerinin önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

 KADINA HİZMET VEREN YERLERDE SADECE KADIN ÇALIŞMALI

“İnancımız ve medeniyet değerlerimiz bizim yegâne ölçümüzdür" diyen Çiftçi "Sorun yaşayıp boşanma aşamasına gelmiş eşler arasında sulhu sağlamak için arabuluculuk yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına veya şahıslar imkân verilmeli, bu girişimler devlet tarafından teşvik edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Çitçi açıklamanın sonunda “kadın Sosyal hayatın bütün alanlarında aktif olarak yer almalıdır. Kadın ve erkek arasında çalışmak için bir ayrım yoktur, ancak erkek ve kadının gerek ailedeki gerek toplumdaki konumları ve fizyolojik özellikleri dikkate alındığında kendi özelliklerine uygun iş sahalarının bulunması gerekmektedir. Eğitim ve Sağlık başta olmak üzere kadınlara hizmet veren kurum ve kuruluşlarda sadece kadınlar çalışmalıdır.”

Fotoğraf: HÜDA PAR twitter videosu ekran görüntüsü

İlgili haberler
AYM kararına uyulmadı, Cumartesi Anneleri gözaltın...

Cumartesi Anneleri, AYM’nin verdiği ‘hak ihlali’ kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasar...

CHP'li Nazlıaka, Bakan Yanık'a sordu: Yeni fotorom...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ‘çocuğa istismar’ suçlamasıyla soruşturması süren Sa...

Birbirimize kenetlenmekten başka şansımız yok

‘İş yerindeki sohbetlerimiz genelde yapılan zamlar oluyor. Uzun süreli çalışma saatlerine mecbur kal...