HÜDA PAR'dan kadın düşmanı vizyon: Nikâhsız birliktelikler suç sayılmalı
Cumhur İttifakı'nın ortağı HÜDA PAR seçim beyannamesinde ‘6284’ün kaldırılması, zinanın suç olması, kadının fıtratına uygun çalışması, karma eğitimin zorunlu olmaması için Meclis'te olmalıyız’ dedi.

Yönetici kadrosundan dört ismi, AKP listelerinden milletvekili adayı gösterilen HÜDA PAR, "2023 seçim vizyon belgesi"ni açıkladı. Açıklamada "6284’ün değişitirilmesi", "zinanın suç olması", "nikâhsız birlikteliklerin suç sayılması", "kadının fıtratına uygun çalışması", "nafakanın kaldırılması", "karma eğitimin zorunlu olmaması" gibi kadın düşmanı ve gerici talepler yer aldı.

HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin HÜDA PAR Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni bir anayasa istediklerini söyleyerek; karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılmasından, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasına, kadının çalışma şartlarının değiştirilmesinden, nikâhsız birlikteliklerin suç sayılmasına kadar pek çok hedef sıralandı.

Şahin, "Kadına yönelik her türlü şiddetin ve istismarın önlenmesi için, kadının çalışma şartlarının fıtratına ve insan haysiyetine uygun hale getirilmesi için, aile kurumunun nesli ifsat eden zararlı akımlara karşı korunması ve güçlendirilmesi için, yuvaları dağıtan evlilik dışı ilişkilerin, nikâhsız birlikteliklerin ve zinanın yeniden suç sayılması için, sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması için, 6284 Sayılı Kanun’un değiştirilmesi ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi için, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli maaşı bağlanması için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Belgede, "İnsani ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmak", "Kürt meselesini adalet temelinde çözmek", "Maneviyatsızlık ve ahlaki yozlaşmayı durdurmak", "karma eğitimi zorunlu olmaktan çıkarmak gibi" hedefler de yer aldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreteri Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç, AKP listelerinden milletvekili adayı olarak gösterilmişti.

Fotoğraf: HÜDA PAR logosu

İlgili haberler
Dünyada ‘Tarikatlar İttifakı’na bakış| Siyasal İsl...

HÜDA PAR'ın üye parçası olduğu siyasi uzantı bir yana, özellikle son yıllarda “politikamız” diye bah...

HÜDA PAR kadın politikalarını sıraladı: “Kadın ve...

HÜDA PAR Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu’ndan Zehra Çiftçi partinin kadın politikalarına i...

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: 'Hüda-Par’ın...

‘Şimdi gözlerini 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’na ve Nafaka Hakkına diktiler. K...