Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen: Eksik sorgulama yapılmış
Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada Zaynal Abakarov’un gözaltına alınma sürecini değerlendiren Doku ailesinin Avukatı Ali Çimen, ‘Eksik sorgulama yapıldı’ dedi.

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 yıl sonundan gözaltına alınan baş şüpheli Zaynal Abakarov’un gözaltına alınma sürecini değerlendiren Doku ailesinin Avukatı Ali Çimen, “2 yıl sonra yapılan ilk ciddi sorgu” yorumunda bulundu.

Buna karşın gözaltı sırasında eksik sorgulama yapıldığını aktaran Çimen, “İlk defa sıkıştırılmış, çünkü daha önce ifadeye emniyet görevlisi babasıyla gitti. Bu şekilde bir durum yaşanmamıştı. Sıkıştırıldığı için avukat istemiş” dedi. Eksik sorgulamayı da anlatan Çimen, “Örneğin zorla alıkoyma sorulmamış, Gülistan’ın arkadaşıyla kaybolduğu gece yazışmaları sorulmamış. Evine gidilip telefon ve bilgisayarına el konulmamış örneğin. Soruşturma bizim görüşümüz de alınarak yapılsaydı daha iyi olacaktı. Bizim de sorularımız olacaktı. Bu yönüyle eksiklikleri olan bir süreç işletildi” dedi.

Adli kontrol kararının da yetersiz olduğunu ifade eden Çimen, “Tutuklanma olmalıydı. Yeni savcının gelmesiyle soruşturmada bir ilerleme olacağını düşünüyorum. Bu daha başlangıç, 2 yıl sonra eksik de olsa bir adım atıldı. Devamının geleceğini umuyorum” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınan Zay...

Dersim'de kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Alanya'da...

Gülistan Doku’nun akıbeti 2. yılında yeniden sorul...

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için dü...

Dicle Amed Kadın Platformu: 2 bin yıl da geçse Gül...

İki yıldır haber alınmayan Gülistan Doku için açıklama yapan DAKAP, ‘2 bin yıl geçse dahi elimiz fai...