Boşanma aşamasındaki eşine şiddet uygulayan erkek şimdi de evi ateşe verdi
İstanbul Sultangazi'de iki hafta önce boşanma aşamasında olduğu kadına şiddet uygulayan İnanç K, şimdi de evi ateşe verdi.

İstanbul Sultangazi'de iki hafta önce camlarını kırıp, içeri girdiği evde boşanma aşamasında olduğu kadın ve çocuklarına zarar verdiği için gözaltına alınan İnanç K., bu sefer boş olduğu sırada evi ateşe verdi. Polisin İnanç K.'yi gözaltına almasının ardından itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Kadın ile 4 çocuğu koruma altına alınmıştı.

DHA'nın haberine göre olay, saat dün 17.00 sıralarında Zübeyde Hanım Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İnanç K. (37), iki hafta önce eşi B.K. ve 5 ile 11 yaş arasındaki 4 çocuğuyla kaldığı kiralık evin camlarını kırıp ortalığı dağıttı. Şiddet uyguladığı 11 yıllık eşi B.K., çocuklarıyla kaçıp bir işyerine sığındı. İnanç K. gözaltına alınıp hakkında işlem yapılırken eşi ve çocukları koruma altına alınarak yurda yerleştirildi. Poliste uyuşturucu kullanmak ve yaralamadan kaydı da bulunan İnanç K., bir süre ortalıkta görünmezken bugün evine geldi. Eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenilen İnanç K., yalnız olduğu sırada eşyaları dağıtıp, evi ateşe verdi. İhbar üzerine sevk edilen polis, İnaç K.'yi gözaltına alırken, itfaiye ekipleri de müdahale ederek yangını söndürdü. İnanç K.'nin polisteki işlemleri sürüyor.

Evin sahibi Tezcan Keser, "Yaklaşık 5 yıldır bu dairede oturan kişi geldi ve evini ateşe verdi. Uyuşturucudan içeri girip çıkmıştı. Çıktıktan sonra iş bulamadı. İşsiz olunca karı-koca boşanma kararı almışlar. Boşanma kararı alınca evde hadiseler büyümüş. İki hafta önce, camları kırıp evin içini dağıtıyor. Kadın can havliyle kaçıyor. Kadını yakalıyor, komşular elinden alıyor. Çocuklarını bile öldürmeye kalkmış. 'Önce annenizi sonra sizi öldüreceğim' demiş. O içerideyken bu mahalleli o kadına ve çocuklarına sahip çıktı. O karısına çocuklarına bu zulmü yaptı. Ben kiraya verdiğimde böyle değillerdi. Bilmiyordum, mahalle halkından özür dilerim. Hanımefendi iki haftadır devlet korumasında kendisi ile haberleşiyorum. 'Abi camları sakın taktırmayın beni tehdit etmeye devam ediyor. Eve gelip evi yakacakmış' diye bana yazdı. Bugün de geldi evi yaktı" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Belçika’da dört kadını öldürdü, Türkiye’de serbest...

Belçika’da dört kadını öldüren Osman Çallı, ömür boyu hapse mahkum edildi, ancak cezanın geri kalanı...

Ne Var Ne Yok? | 17 Mart 2022

Hatice Kaçmaz kararından Şiddeti Önleme Reform Paketine, yüksekten düşerek ölen kadınlardan Diyarbak...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...