‘Gücümüz birliğimizden’ diyen kadınlardan 8 Mart etkinliği
43 Dernek ve sivil toplum kuruluşunun ortaklaşmasıyla kurulan Yöre Dernekleri Ve Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu 8 Mart'ı kutladı.

14 Mart akşamı Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan kadınları şiir dinletileri ve müzikle buluşturan platform, 8 Martın tarihini yazan emekçi kadınların taleplerinin bugün hala geçerli olduğunu anlatırken, eşitlik, özgürlük, emek hakları ve kimlikleri için kadınların verdiği mücadelelerden örnekler de aktardılar.

Etkinliğe sanatçı Ayla Algan da katıldı. Türkiye coğrafyasında kadınların yıllardır yaşadığı sorunları kendi gözlemleriyle aktaran Ayla Algan, konuşmasının arasında sahnede kadınların zorluklarını esprili bir dille anlatan şarkılarından da parçalar okudu.

Sitemizin editörlerinden Sevda Karaca da etkinlikte konuşmacılar arasındaydı. 8 Mart’ın kadınların mecbur bırakılmaya çalışıldıkları hayatı değiştirebildiğini gösterdiği bir gün olduğunu söyleyen Sevda, “Bu etkinliği hazırlayan kadınlar 8 Martın anlamını en güzel özetleyen cümleyle bir araya gelmişler; ‘gücümüz birliğimizden’ demişler; evet, 2018 Türkiyesinde OHAL, savaş, yoksulluk, işsizlik tablosunda, her konuşanın tehdit edildiği, her talepte bulunanın derdest edildiği bu koşullarda kadınlar memleketin her yerinde bir araya geldi. En küçük bir buluşma büyük değişimlere yol açtı. Çünkü biz değiştirebileceğimizi biliyoruz, gücümüzü biraradalığımızdan alıyoruz.” dedi.


Etkinlikte platform adına konuşan Hülya Gökçe, bu güçbirliğinin kadınları güçlendirmek ve birlikte hareket etmek için devam edeceğini söylerken, etkinliği gerçekleştirmek için canla başla çalışan tüm kadınlara ve olanaklarını kadınlarla paylaşmaktan geri durmayan yöre derneklerine de teşekkür etti.

CHP’nin çeşitli ilçelerinden yöneticilerin ve Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros’un da katılarak destek verdiği etkinlikte kadınlar sanatçıların söylediği şarkılarla halaylar çekti.

İlgili haberler
‘Başka çocuklar ölmesin’ diyen kadınları duyun!

İki çocuğu, boşanmak üzere olduğu kocası tarafından öldürülen Dilek Çakır ile dayanışmak için Gülsuy...

Birlik ve dayanışma için 8 Mart’ta buluşalım

Birbirimize sadece dertlerimizi anlatmıyoruz, çözüm önerileri de sunuyoruz. Anlattıkça çoğalıyor, ço...

Savaş çıkartanların ömrü mavi kelebekler kadar ols...

Birkaç saniye hayalini kurun, bir savaşın içindesiniz. Korkunç bir çığlık, silah ve bomba sesleri, i...