Dikmen’de 8 Mart buluşması
Dikmen’de 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar her geçen gün artan kadın cinayetleri, şiddet ve istismar olaylarında devletin sorumluluğuna dikkat çekti.

Ankara’nın Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’nde Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu üyeleri 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi.

SES MYK üyesi Psikolog Aylin Akçay ve KESK Eski Dönem Başkanı Döndü Taka Çınar’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Dikmenli kadınların ve Kızılırmak’a bağlı derneklerin üyelerinin katılımı yoğun oldu.

Aylin Akçay, çocuk istismarı, taciz ve tecavüz vakaları konusunda devletin sorumluluğuna dikkat çekerek alınması gereken önlemlere de açıklık getirdi.

Türkiye’de ‘Kadın Emeği Sömürüsü’ne dikkat çeken Döndü Taka Çınar, kadın emeği sömürüsünün, kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarın iktidar politikalarıyla bağlantılı olduğunun altını çizdi. Çınar, Türkiye’nin en zenginleri listesinde birinci olan Murat Ülker’in bu zenginliği fabrikalarında kölelik koşullarında, sendikasız çalıştırdığı işçiler üzerinden ve en çok da kadın işçiler üzerinden kazandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Cevahir Canpolat’ın müzik dinletisine eşlik etti.

İlgili haberler
DİKMENLİ KADINLAR: Barış talebimizle 8 Mart’a gidi...

Ankara Dikmen'de kadınlar bir araya gelerek hem gündemi hem de yaklaşan 8 Mart üzerine konuşarak bir...

Ankara Üniversitesinde 8 Mart sofrası

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde 1995 yılından beri geleneksel olarak kurulan 8 Mart’ın gele...

Ankara'da 8 Mart: Polis saldırdı, kadınlar darp ed...

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar yoğun yağmur yağışına rağmen Çankaya B...