Gaziantep’te Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını tanıttı
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep’te milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep’te gerçekleşen aday tanıtımında konuşma yapan milletvekili adayları sık sık, “Tarihi bir sorumluluğumuz var, emekçilerin bize verdiği sorumluluğu mücadeleyle yerine getireceğiz” diye hatırlattı.

Yeşil Sol Parti’nin Şehit Kâmil ilçesinde bulunan Çiçek Plaza’da geçekleşen aday tanıtımına tüm milletvekili adaylarının yanı sıra HDP il yöneticileri de katıldı.

 ‘KARANLIK İTTİFAKIN SÖZCÜLERİNİ 10 EKİM’DEN TANIYORUZ’

Yayın Kurulu Üyemiz, Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listelerinden Antep 1. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca, önceki günlerde trafik kazası geçiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’a geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları aktardı: “Halkımızın mütevazı olanaklarıyla bu seçim sürecinde, çok büyük emeklerle çok kısa zamanda, çok büyük işler yapacağız. Karşımızda karanlık güçler var. Bizim vergilerimizle inşa edilmiş büyük parlak salonlarda miting gibi tanıtım kokteylleri yapıyorlar. Sabık adalet bakanının Dilok (Antep) halkı tarafından tanındığı çok açık. Biz onu Sur’da, Cizre’de bodrumlarda insanlar yakılırken, barış isteyen insanları cezalandırdığı adaletsizliklerden tanıyoruz. Dilok halkı onu gayet iyi tanıyor. Bu eski adalet bakanı, bu adaletsizlik düzenin bakanını, biz karanlık ittifakın sözcülerini 10 Ekim’de, Ankara’dan Dilok’a dönemeyen barış güvercinleri için sağlanmayan adaletten tanıyoruz. Biz, karanlık ittifakın bu adaletsizlik düzenini aynı zamanda hukuksuza siyasi rehine olarak tutulan ve bizim siyasi irademizi gasbeden, hasta mahpusları bile ölümüne cezaevinde tutan bu adaletsizlikten tanıyoruz”

‘TEK ADAM DÜZENİNİ YIKACAĞIZ’

Karşılarında olan ittifakın patronlar ittifakı olduğunu vurgulayan Karaca, “Bugün buradayız çünkü bu karanlık ittifak patronların ittifakıdır, bu karanlık ittifak ‘Çuvalcıların’ ittifakıdır. Bu karanlık ittifak özgürlüğün, eşitliğin, emeğin, kadın haklarının, çocukların sağlıklı beslenme hakkı, gençlerin güvenli bir gelecekte yaşama haklarının önüne en gerici güçlerle dikilen ittifaktır. Biz, Antep halkını bu karanlığa mahkum bırakacak mıyız? Biz bu karanlık ittifaka, Başpınar işçileri, çocuk işçilerini, günde 10-12 saat çalışarak ceviz kıran ve evinin elektriğini o parayla ödemek için çalışan kadınları mahkûm edecek miyiz? Etmeyeceğiz” dedi.

Tarihi bir süreçte kendilerine işçilerin ve emekçilerin verdiği sorumluluğu yerine getirmek için gayret göstereceklerini ifade eden Karaca, “Emek ve Özgürlük İttifakı ülkenin dört bir yanında Kürt emekçilerinin, Başpıınar işçilerinin, dokuma işçilerinin, günde 10 saat ciğeri çürüyemeye mahkûm edilen çocuk işçilerin, kadınların ve gençlerin ittifakı ve biz bu ittifakla birlikte ülkenin dört bir tarafında tek adam yönetiminin bütün planlarını bozacağız. Tek adam düzenini yıkacağız. Yeni bir ülke kurmak için her yerde var gücümüzle çalışacağız; ev, sokak, fabrika, atölye ve okulları gezeceğiz el ele, başka çaremiz yok. Halklar için eşitlik, barış ve özgürlük ve demokrasi isteyen tüm halklar için, ezilen inançlar için, özgürlük isteyen kadınlar, gelecek isteyen çocuklar için bu ittifakı hep birlikte kurduk, hep birlikte güçlendireceğiz, hep birlikte büyüteceğiz ve yeni bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. İşte bunun adı Yeşil Sol Parti, bizi tarihi bir eşikte tarihi bir rol yazmaya davet ediyor Antep. Başımızın gözümüzün üstüne. Bu sorumluluk Antep emekçilerinin, ezilen bütün kesimlerin bize verdiği sorumluluktur. Bu sorumluluğu en büyük güçlerimizle büyük bir direnişle yerine getirebilmek için hepimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Serkeftin, serkeftin, an serkeftin” dedi.


‘TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK BİZİM ELİMİZDE’

Yeşil Sol Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Songül Koçdağ, “Siyasi hayatım 5 yıl öncesine kadar yoktu. 5 yıldır ben bu siyasi mücadelenin içindeyim. İlk iki dönem il yöneticiliği, bir dönem il eş başkanı olarak görev yaptım. Beni milletvekili adayı olarak görmek isteyen ve öneri yapan tüm yoldaşlara ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Beni bu yolda milletvekili olarak göndermek için madem uyarı yaptınız, hadi diyorum bizleri meclise yollamak sizlerin elinde, serkeftin” ifadelerine yer verdi.

Yeşil Sol Parti 5. Sıra milletvekili adayı Dilan Güler, “18 yaşındayım. Şanlıurfa Bozovalıyım, doğma büyüme ise Nizip. Dürüst insanlar sustukça meydan vurgunculara, talancılara, rantçılara ve çıkarcılara ve diktatörlere kalır. Bunları önlemek için dürüst ve adaletli insanların meydanlara çıkma zamanı gelmiştir. Türkiye’nin kaderini değiştirmek bizim, yani sizlerin elinizdedir. Hepimiz el ele verip, bir aylık süre içerisinde seferberlik ilan edelim. İnandığımız için mutlaka ama mutlaka kazanacağız ve zafer işaretimizle gökleri deleceğiz.”

‘EZİLENLERİ BAHARI EN AYDINLIK BAHAR OLACAKTIR’

Yeşil Sol Parti 9. Sıra adayı Aysima Mihriban Mehtap Arslan, “Yaşadığımız deprem katliamında hayatını kaybeden tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum ve yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mücadelesiyle bize ışık tutan tüm kadınlar, tutsak yoldaşlarımız Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak, Sabahat Tuncel ve adını zikretmek istediğim binlerce kadın yoldaşlarımız sayesinde konuşabiliyoruz. Umut olmamız gerekir ki ezilenlerin baharı, en aydınlık en eşitlikçi bahar olacaktır” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EMEP kadın bildirgesini açıkladı: kararlıyız, kaza...

Emek Partisi Ankara’daki Nergis Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlediği toplantıda milletvekili adayla...

Bu sefer oyumu Ak Parti gitsin diye vereceğim, ned...

Son iki seçimde tepkili olduğum için sandığa gitmiyordum. Ama bu seçimde gideceğim ve oyumu kullanac...

Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle buluştu: Sokakl...

Yeşil Sol Parti 1. sıra Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Başpınar işçileriyle bir araya ge...