Gaziantep’te kadın milletvekili adayları kadın muhtarlarla buluştu: Birlikte mücadele edeceğiz
Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca ve Songül Koçdağ, Güneykent Mahalle Muhtarlığında kadın muhtarlarla bir araya geldi.

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca ve Songül Koçdağ seçim çalışmaları kapsamında Güneykent Mahalle Muhtarlığında kadın muhtarlarla bir araya geldi. Adaylar kadınların her alanda söz alması ve karar sahibi olması için birlikte mücadele vurgusu yaptı.

Özellikle kadınların yaşadıkları sorunlara ilk elden tanık ve muhatap olan kadın muhtarlarla bir araya gelmeyi çok önemsediklerini ifade eden Karaca, “Kadınlar mahallelerden doğru siyasete katılamıyorsa ülkede bu daha da zor oluyor zaten. Bu zorlukları da çok biliyoruz, ama sizi dinlemek istedik. Biz bu şehirde seçim çalışmamız boyunca tüm kapıları çaldık; ayrımsız gittik. Şunu çok iyi biliyoruz, bu kentte özellikle kadınlar hayatlarını yoksulluk yüzünden işsizlik, şiddet yüzünden devam ettiremedikleri için bir bağımlılık ilişkisine mahkum edildiler. Kadınlardan, sosyal yardımları ‘aman ha keserim’ diyen birine yalnızca kendi başına karşı çıkmasını beklemek haksızlık olur. Biz bu şehirde özellikle kadınları güçlendirmek istiyoruz. Hiçbir zorunluluğun kadınları bir şey mahkum edilmesini istemiyoruz. Gaziantep’te kadınların her alanda daha fazla söz ve karar sahibi olması için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Muhtarlar da kadın olmaktan yaşadıkları sorunları dile getirirken, mahallelerde seçim çalışması konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasının önemine değindi. Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Songül Koçdağ ise yakın dönemde yaşanılan depremleri hatırlatarak ihmallere değindi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
Gaziantep’te kadın milletvekili adayları kadın muh...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca ve Songül Koçdağ, Güneykent Mahalle Muh...

Antepli kadınlar yoksulluktan, ayrımcılıktan bıkkı...

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sevda Karaca ile Antep’in pek çok mahallesinde kadınlarla yan yan...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları: M...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Düztepe Mahallesi’nde Afşinlilerle buluştu.