Gamze Açar davasında ATK raporu beklenecek
Gamze Açar’a cinsel saldırıda bulunarak katleden faillerin yargılandığı davada, ATK raporunun beklenmesine karar verildi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 2 Kasım 2020 tarihinde iş görüşmesi için gittiği otelde tecavüze uğradıktan sonra katledilen Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili faillerin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63’er yıla kadar hapis istenen tutuklu sanıklar Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık Emre Eker ise SEGBİS’te oluşan teknik sorun nedeni ile duruşmaya katılamadı.

Gamze Açar’ın babası Ferhat Açar ve annesi Sevinç Görkem ile taraf avukatları da duruşmada yer aldı.

TAHLİYE TALEP ETTİLER

Sanıklardan Hüseyin Emre Demiral, 1 buçuk yıldır tutuklu olduklarını ve kariyerinden olduğunu söyleyerek, tahliyesini istedi. Sanık Mehmet Doğan ise 16 aydır cezaevinde olduğunu ve bu süre zarfında diğer mahkumların sürekli saldırısına uğradığını öne sürerek, mağdur olduğunu savundu. Sanık Doğan da tahliyesini istedi. Sanıkların avukatları da tahliye talebinde bulundu.

ATK RAPORU BEKLENECEK

Mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devamına hükmettiği sanıkların sonraki duruşmada salonda hazır edilmelerine, tutuksuz sanık Hüseyin Emre Gürgen’in tutuksuz olarak yargılanmasının devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca dosya aslının Adli Tıp Kurumundan (ATK) dönüşünün ve düzenlenecek olan raporun beklenmesine, ATK’ye müzekkere yazılarak Açar’ın vücudunda oluşan kırık, ekimoz ve morlukların düşme anına mı ilişkin olduğu yoksa öncesine mi ait olduğu, öncesine aitse ne kadar süre öncesine ait olduğuna dair rapor tanziminin istenmesine, tanık S.K.’nin bir sonraki duruşmada SEGBİS ile dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber: MA

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Gamze Açar’ın katledildiği otelin çalışanı: ‘Kızı...

İstismara maruz kalan Gamze Açar’ın katledildiği oteldeki çalışan Ö.E., ifadesinde, ‘Birinci erkek s...

Gamze Açar’ın duruşmasında uyuşturucu iddiaları çü...

Gittiği iş görüşmesinde tecavüze maruz bırakılan ve otelin balkonundan atılarak öldürülen Gamze Açar...

Gamze Açar Davası| Anne Açar: Kızımı iş bulma vaad...

Ankara Kızılcahamam’da iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşer...