Foçalı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz
Foçalı kadınlar bir araya gelerek ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ diye haykırdı. Açıklama yapan kadınlar Danıştay’a açılan davaların bekletilmesine ve sonuçlanmamasına tepki gösterdi.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi, Foça Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği Foça Şubesi, Eğitim Sen Foça Kadın Komisyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Yenifoça Forum, Foça Forum, Foça Barış Kadınları bir araya gelerek Semerci kafe önünde “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi. Yaptıkları basın açıklamasıyla seslerini duyuran kadınlar adına açıklamayı Ezgi Levent okudu.

Levent, “İstanbul Sözleşmesi’nden tek kişilik Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılamaz. Bu hukuksuz karar bizim için geçersizdir, kabul etmiyoruz. Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” dedi.


‘1 TEMMUZ’DAN SONRA DA MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kadın örgütlerinin, siyasi partilerin, kitle örgütlerinin, baroların feshedilme kararına karşı açtığı davalara ilişkin Danıştay’ın hâlâ cevap vermediğini hatırlatan Levent, “Danıştay dava dilekçelerimize ne zaman yanıt verecek? Beklettiğiniz, askıya aldığınız, görmezden duymazdan geldiğiniz, tozlu raflara terk ettiğiniz bizim yaşam hakkımız. Şimdiden söylüyoruz, biz bu davadan vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’dan sonra da hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Mukaddes Işık

İlgili haberler
EŞİK'ten 24 Haziran'da Danıştay binası önüne çağrı

EŞİK-Eşitlik İçin kadın Platformu yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına karşı...

İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz...

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, binlerce kişinin katıldığı c...

İzmir'den kadınlar: Katillerden hesabı kadınlar so...

HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan kadınlar, "88 kadın katl...