Duygu Delen'i öldürmekle suçlanan fail Mehmet Kaplan yeniden tutuklandı
Duygu Delen'i öldürmekle suçlanan ve ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edilen fail Mehmet Kaplan yeniden tutuklandı.

Antep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak tutuklu yargılanırken geçen hafta ev hapsi şartıyla tahliye edilen Mehmet Kaplan, başsavcılığın itirazının ardından yeniden gözaltına alındı. Mehmet Kaplan, tekrar tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

DHA'da yer alan habere göre, tepkiye neden olan tahliye kararına; aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen pazartesi günü ise Duygu Delen'in ailesi itirazda bulundu. İtirazları değerlendiren üst mahkeme olan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, dün akşam saatlerinde mevcut delil durumu ve failin tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak Mehmet Kaplan'ın tekrar tutuklanmasına yönelik karar verdi.

Kararın tebliğ edilmesinin ardından İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Kaplan'ı ev hapsi için bildirdiği adreste yeniden gözaltına aldı. Geceyi emniyette geçiren Kaplan bugün adliyeye sevk edildi.

Kaplan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce karar yüzüne okundu. Mehmet Kaplan, tekrar tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?
Batıkent Mahallesi'nde, geçen yıl 13 Ağustos'ta Duygu Delen, ayrıldığı Mehmet Kaplan'ın evinin balkonundan şüpheli biçimde düşüp yaşamını yitirmişti. Mehmet Kaplan, Delen'in intihar ettiğini ileri sürdü. Gözaltına alınan Mehmet Kaplan, "kasten öldürme", "cinsel istismar", "yağma" ve "hakaret" suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında "ağırlaştırılmış müebbet" ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 10 aydır tutuklu bulunan Mehmet Kaplan, devam eden davanın 16 Haziran'da görülen 4'üncü duruşmasında mahkeme heyeti tarafından "ev hapsi" şartıyla tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Duygu Delen'in annesi: Mehmet Kaplan'a verilen ev...

Duygu Delen'in ölümünde ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan M...

Duygu Delen davasındaki tahliyeye tepki: Biz kadın...

Duygu Delen’in ölümünden yargılanan Mehmet Kaplan’ın ‘ev hapsi’yle tahliyesine Gaziantep Demokratik...

Duygu Delen davasında sanığın tahliyesine Cumhuriy...

Duygu Delen’in şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin görülen davada sanık Mehmet Kaplan’ın “e...