Feray Şahin davasında savcı görüş değiştirdi
Üniversite öğrencisi Feray Şahin’in öldürülmesiyle ilgili kasten öldürme suçundan dava açılmasını isteyen savcılık, mütalaasında bilinçli taksirle (hata ile) ölüme sebebiyetten ceza istedi.

2017 yılı eylül ayında Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin, İstanbul’da görev yapan ve tatil için Mersin’e gelen Polis Memuru Fatih Burak A’nın silahından çıkan kurşunla göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti. Burak A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Feray Şahin’i kasten öldürmekten tutuklu yargılanan A.’un yargılanmasına bugün Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Polis Memuru A. savunmalarında Feray Şahin’in silahla şaka yapmak istediğini, kendisinin silahı almak için hamle yaptığını, bu sırada silahın ateş aldığını ileri sürmüştü.
Adli Tıp Kurumunun, Şahin’in ölümüne neden olan kurşunun uzak mesafeden ateşlendiğine, olayın silahla şakalaşma sırasında meydana gelmediğine dair raporu ise geçtiğimiz ay açıklanmıştı.

Bugünkü duruşmada mütaalasını veren savcı, sanık polis memurunun kasten öldürme suçundan değil, bilinçli taksirle (hata ile) ölüme sebep olmak suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Savcı mütallası sonrası fenalaşan anne Şahin hastaneye kaldırıldı.


Karara tepki gösteren baba Bekir Şahin ise “Kendinizi bizim yerimize koyun, Feray’ın yerinde sizin kızınızda olabilirdi” dedi. Bekir Şahin kızlarının tanımadıkları biri tarafından katledildiğini belirterek şöyle devam etti: “Davanın başından beri biz kızımızın kasten öldürüldüğünü, bilinçli öldürüldüğünü, tuzak hazırlandığını söylemiştik. Son gelen raporlarda bizim söylediklerimizi doğrular nitelikteydi. Ancak savcının katilin ifadeleri doğrultusunda mütalaa hazırlaması çok ağrımıza gitti. Böyle bir şey olmaz, bizimde duygularımız var. 23 yaşında gencecik bir kızımızı kaybetmişiz, katledilmiş. Davamızın takipçisi olacağız, en ağır cezanın verilmesi için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Zaten başından bu yana olayı örtbas etmek için uyduruk soruşturmalarla yürütüldü. Ama biz davanın peşini bırakmayacağız, bırakmadığımız içinde gerçekler açığa çıktı. Tahminimce hâlâ olayın üstü örtülmeye çalışılıyor. Kızımızın kanı yerde kalmayacak. Biz adaletten böyle bir karar bekliyoruz.”

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Öldürülen Feray’ın annesinin isyanı: Adalet ne zam...

“Katil ‘sevgiliydik’ diyerek adaletten kaçmaya çalışıyor. Adalet yerini bulsun, kadınlar artık ölmes...