Fatma Şengül'ün İstinaf duruşması Zeynel Akbaş'ın avukatının mazeret sunması üzerine ertelendi
Fatma Şengül'ü öldüren Zeynel Akbaş'a uygulanan haksız tahrik indirimine avukatların itirazı sonucu İstinaf Mahkemesi'ne taşınan davası Zeynel Akbaş'ın avukatının mazeret sunması üzerine ertelendi.

İstanbul Maltepe Gülensu Mahallesi'nde işe gitmek için çıktığı evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün katili Zeynel Akbaş’a 19 Aralık 2019’da "haksız tahrik indirimi" uygulanarak 18 yıl ceza verilmişti. Alınan karara itiraz edilmesiyle bugün gerçekleştirilmesi planlanan istinaf duruşması Zeynel Akbaş’ın avukatının mahkeme saatine çok az kala mazeret sunması nedeniyle yapılamadı. Duruşma 22 Şubat günü 10:30’da görülmek üzere ertelendi.

Gerçekleştirilmesi planlanan istinaf duruşması öncesinde adliye önünde açıklama yapan kadınlar “bu ülkede kadınlar erkekler tarafından canice katledilirken cezasızlık politikası kadın cinayetlerinin önünü açıyor ve meşrulaştırıyor. Fatma Şengül Davası da bunun en net örneğidir” dedi ve Merve Kotan, Helin Palandöken davalarında ortaya çıkan emsal kararları örnek göstererek aynı kararların istinaf mahkemesi tarafından Fatma Şengül davası için de verilmesi gerektiğini belirttiler. Yaptıkları açıklamada kadınlar Fatma Şengül ve öldürülen tüm kadınlar için adalet istemeye devam edeceklerini söylediler.

  
AÇELYA ŞENGÜL: "BU YILDIRMA POLİTİKASIDIR AMA YILMAYACAĞIZ"

Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül ise duruşmasının ertelenmesine dair verdiği görüşte: “Mahkeme salonuna girdiğimiz gibi çıkmamız bir oldu. Çok uzun sürmedi çünkü katilin avukatı son dakika gelemeyeceğini sunarak davayı erteletti. Biz biliyoruz ki bu bir yıldırma politikası, kamuoyu baskısını biraz daha yavaşlatabilmek için yapılan bir hamle. Çünkü birçok sanatçı destek verdi, birçok sivil toplum kuruluşu destek oldu, birçok kadın bu davayı takip ediyordu. Bu bir yıldırma politikasıdır ama yılmayacağız” dedi. Annesinin mezarına gitmek için kararı beklediğini ifade eden Şengül, “Gönül isterdi ki bugün burada karar verilsin, ben de artık annemin mezarına gidebileyim. Çünkü 2 yıldır annemin mezarına hiçbir şekilde gidemedim artık gitmek istiyorum. Bu kararı bekledim, verilen ara beni üzdü” dedi ve mücadeleye devam edeceğini belirtti.

İlgili haberler
Öldürülen Fatma Şengül’ün çocukları: ‘Bizi yalnız...

İşyerinde tartıştığı Zeynel Akbaş tarafından evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Ekmek ve G...

Fatma Şengül’ün sesi olalım

Evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün kızından çağrı var: ‘Kadın katliamlarına sessiz kaldığımız h...

Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...