Failler yakınlardaki erkekler: İki kadın öldürüldü, biri yaralandı
Bugün en az iki kadın yakınındaki erkekler tarafından katledildi, bir kadın vurularak ağır yaralandı.

Bugün bir kadın boşanma aşamasında olduğu eşi, bir kadın sevgilisi olduğu iddia edilen erkek tarafından katledildi. Bir kadın, boşandığı erkek tarafından çocuğunun gözü önünde vurularak yaralandı.

KIZININ GÖZÜ ÖNÜNDE BOŞANDIĞI EŞİ TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Kayseri'de Burhan A., otomobiliyle yolunu kestiği eski eşi Fatma G.'yi, 8 yaşındaki kızının gözü önünde tabancayla yaraladı.
Saat 15.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi Şiremenli Caddesi'nde Burhan A., plakası öğrenilemeyen aracıyla, 1 yıl önce boşandığı Fatma G.'nin kullandığı otomobilin önünü kesip durdurdu. Burhan A., otomobilde olan 8 yaşındaki kızının gözü önünde Fatma G.'yi tabancayla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Fatma G., Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burhan A. ise tabancayla polis merkezine giderek teslim oldu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

BİR KADIN BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİ TARAFINDAN VURULDU

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Cafer Bozdemir, boşanma aşamasındaki eşi Döne Bozdemir'i (44) metro istasyonunun merdivenlerinde tabancayla sırtından vurarak öldürdü. Öğle saatlerinde Sıhhiye Metro İstasyonu'nda Cafer Bozdemir üzerinde bulunan tabancayı çıkarıp, Döne Bozdemir'e ateş etti. Döne Bozdemir, sırtına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Cafer Bozdemir, çevredekilerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Haber verilmesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Döne Bozdemir, hayatını kaybetti. Cafer Bozdemir de polis tarafından gözaltına alındı.

Bölgede esnaf olan görgü tanığı Yasin Sabırlı, "Silah sesi duydum. Metroya indiğimde 2 yaşlı adam, 1 kişinin üzerine çökmüştü. Silah da merdivenin önünde duruyordu. Daha sonra bir polis geldi. Adamın silahını ayağımın altına aldım, polise doğru itekledim ve 'silahı al' dedim. Daha sonra polisler, saldırgana kelepçeyi taktı ve yere yatırdı. Kadın böbreğinin arkasından vurulmuştu. Ardından diğer polisler de geldi. Sonra da ambulans geldi, sağlık ekipleri kadını götürdü. Kadın nefessiz yatıyordu. Saldırgan, 'O benim karım' dedi. Başka da bir şey demedi. Polisler adamı götürdü" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KADINA ŞİDDETTE KOPYALA YAPIŞTIR SAVUNMA

İstanbul Büyükçekmece'de Özbekistan uyruklu Zebiniso Dayıyavora'u (49) bakıcı olarak çalıştığı evi basarak bıçaklayıp öldüren Musa G. (54) polis tarafından yakalandı. Dayıyovara'nın bakıcılık yaptığı 87 yaşındaki M.Ö. ve 86 yaşındaki T.Ö.'yü de yaralayan Musa G. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi Gürpınar Caddesi'nde dün gece 21.30 sıralarında bir villadan çığlık sesleri geldiği yönündeki ihbar üzerine polis olay yerine gitti. Polis ekipleri olay yerinde Zebiniso Dayıyavora'yı ve bakıcılık yaptığı öğrenilen M.Ö. ve T.Ö.'yü bıçaklanarak ağır yaralanmış halde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri 3 ağır yaralıyı hastaneye sevk etti. Zebiniso Dayıyavora tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralı oldukları belirtilen M.Ö. ve T.Ö. ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Polis, olayla ilgili başlatılan çalışmada, kaçan şüphelinin eşkal bilgilerine ulaşarak şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Musa G., Küçükçekmece'de saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

Cinayet Büro Amirliğine getirilerek sorgulanan Musa G., sorgusunda suçunu itiraf etti. Dayıyovara'nın sevgilisi olduğunu iddiaeden Musa G., "aldatıldığını düşündüğünü, kendini kaybettiğini" öne sürdü.

Fotoğraf: MA

Haber kaynağı: DHA