Ezgi Zerkin öldürüleli 298 gün oldu, katili hâlâ yakanmadı
Boşanma aşamasındaki erkek tarafından katledilen Ezgi Zerkin'in annesi Ziynet Zerkin, "Kızımı koruyamadıkları gibi katilini de yakalayamıyorlar. Vuranın yanına kâr kalıyor" diyerek tepki gösterdi.

İzmir'in Konak ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Ezgi Zerkin'i (31) tabanca ile öldürüp kaçan Deniz Özarslan (36), 298 gündür yakalanmadı. Ezgi'nin annesi Ziynet Zerkin (60), "Kızımı koruyamadıkları gibi katilini de yakalayamıyorlar. Vuranın yanına kâr kalıyor" dedi.

Geçen yıl 28 Temmuz'da Mersinli Mahallesi'nde Deniz Özarslan, boşanma aşamasında olduğu Ezgi Zerkin'i çalıştığı iş yerinde silahla yaraladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ezgi Zerkin, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Cinayetten sonra kaçan Deniz Özarslan, aradan geçen 298 güne rağmen halen yakalanamadı.

1 YIL GEÇTİ, DAVA DAHA BAŞLAMADI, NE BEKLENİYOR?

Ezgi Zerkin'in annesi Ziynet Zerkin, katilin bulunamamasına tepki göstererek, "Çok öfkeliyim, üzgünüm, şaşkınım. 298 gündür bir katil nasıl yakalanamaz. Kızımı koruyamadıkları gibi katilini de yakalayamıyorlar. Vuranın yanına kâr kalıyor. Canı yanmıyor, ocağına ateş düşmüyor. Ne güzel memleket; yiyor, içiyor, nefes alıyor. Bu katili bunca zaman kim besliyor, kim yataklık ediyor? Buna yardımcı olanlar da kızımın katilidir. O katilin bu hayatta kaybedecek neyi kaldı ki? Tedirginiz. Olayın üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Davası bile daha başlamadı. Ne bekleniyor? Gelişmeler hakkında biz niye hiçbir şey bilmiyoruz? Bu kişi, ayrıca yurt dışında kırmızı bültenle de aranıyor. Evladımın hayalleri ve gülüşleri yarım bırakıldı" dedi.

Kızının her platformda kadın cinayetlerine dikkat çektiğini belirten Ziynet Zerkin, "Ama kendi de kadın cinayetine kurban gitti. Özgecan'lara, Büşra'lara üzülüp, mücadele verirken kendi öldü. Katilin yakalanmasına yönelik umutlarım hiç tükenmeyecek" diye konuştu.

Fotoğraf:DHA

İlgili haberler
Katil Deniz Özarslan Nerede?| Ezgi’yi korumayan de...

Ezgi Zerkin defalarca kolluk ve yargıya başvurmasına rağmen boşanma aşamasında olduğu Deniz Özarslan...

Katledilen Ezgi Zerkin'in kardeşi: ‘Neden kimse se...

Temmuz ayında katledilen Ezgi Zerkin'nin kardeşi, yeni yılda tek isteklerinin zanlı Deniz Özarslan'ı...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...