Ezgi Mola cinsel saldırıdan ceza alan Musa Orhan’a hakaret ettiği suçlamasıyla para cezası ödeyecek
Ezgi Mola, Batman’da İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürükleyen, 10 yıl ceza alan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 6 bin 960 TL para cezası ödeyecek.

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi, oyuncu Ezgi Mola’ya, Batman’da İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürükleyen Musa Orhan’a hakaret ettiği suçlamasıyla 6 bin 960 lira para cezası verdi.

Ezgi Mola, Musa Orhan’ın tutuklanmamasına sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Musa Orhan’ın avukatı, Ezgi Mola’nın paylaşımıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Hazırlanan iddianamede, Mola hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “hakaret” suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. İddianame, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek Mola hakkında dava açılmıştı.

Olayın ardından sosyal medyada binlerce “Ezgi Mola yanız değildir” mesajı paylaşılmıştı. Başlatılan kampanyada aralarında siyasetçiler, müzisyenler, oyuncuların da olduğu çok sayıda kişi Mola’ya destek olmuştu.

EZGİ MOLA’YA 50 BİN LİRA KARŞILIĞI UZLAŞMA TEKLİF EDİLMİŞTİ

Ezgi Mola, şubat ayında Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, dosya uzlaştırma bürosuna gittiğinde uzlaştırmacının kendini arayarak tweetin silinmesi ve özür tweeti atılmasıyla birlikte 50 bin lira para talep ettiklerini söylediğini aktardı. Bu teklifi kabul etmediğini dile getiren Mola, “Daha sonra tekrardan uzlaştırma bürosu beni arayarak, davacı tarafın tweeti silmesi ve özür tweetinden vazgeçtiğini, sadece 50 bin lira verirlerse uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi. Ben bu durumu da kabul etmedim” demişti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ece Ronay, Ezgi Mola, F. Zeynep Abdullah ve ‘köhne...

“Ece Ronay, Erbil’in taciz mesajlarını paylaştıktan sonra ‘bilindik’ bir döngü yaşandı. Bu döngünün...

Ezgi Mola’dan desteklere teşekkür: Yalnız olmadığı...

Tecavüz suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan’ın ceza almamasına tepki gösterdiği için hakkında ‘hakare...

Ezgi Mola'ya tecavüz faili Musa Orhan'a hakaretten...

Oyuncu Ezgi Mola hakkında tecavüz faili Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Twitte...