Evi bombalanan Filistinli Nadeen: İşgalcilere silah vermeyi bırakın!
İsrail’in saldırılarında 61'i çocuk, 36'sı kadın 212 Filistinli hayatını kaybetti. Hava saldırısında evi yıkılan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen dünyaya seslendi: İşgalcilere silah vermeyi durdurun!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında evi bombalanan ve İsrail’e “Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz” diye haykıran 10 yaşındaki Nadeen Abdul Latif “Dünyaya sesleniyorum işgalcilere silah vermeyi bırakın. Biz bunu hak etmiyoruz. Filistin’i kurtarmak için ne olur vazgeçmeyin” diye konuştu.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail’in hava saldırıları sonucu evi bombalanan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen Abdul Latif, “Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz” sözleriyle isyan etti. Latif’in sözleri dünya basını ve sosyal medyada çokça paylaşıldı. Yıkılan evinin başında iki gündür nöbet tutan Latif, DHA muhabiri Mary Mohammed’e konuştu.

İsrail saldırısında yaşananları anlatan Latif, “İşgalcilerin saldırıyı gerçekleştirdikleri gecede biri anne ve 4 çocuk büyükanne ve büyükbabalarını ziyarete geldi. Ziyaret sırasında patlama oldu. O patlamada hayatta kalan tek kişi 5 aylık bebekti” dedi.


YIKILAN EVİNİN ÖNÜNDE NÖBET TUTUYOR

Saldırı sonrası yıkılan evinde nöbet tuttuğunu ifade eden Latif, “Evimdeydim. Uyuyamadığım bir dönemdeyim. Olup bitenleri her gün Kamerayla kaydediyorum. Patlamadan sonra ne olduğunu görünce, çok kötü hissettim ve sadece ağlamak istedim” dedi.


‘KÖTÜLÜĞE RAĞMEN İYİLİK GALİP GELECEK’

Enkaz yığını evinin önünden tüm dünyaya seslenen Latif, “Filistinli insanların hayatlarını kurtarmak için vazgeçmeyin. Biz bunu hak etmiyoruz. Her şeyden güçlüyüz. Ve tüm dünyaya bir kez daha sesleniyorum. İşgalcilere silah vermeyi bırakın. Çünkü onları kötü şeyler için kullanacaklar. İyilik için değil. Kötülüğe rağmen iyilik galip gelecek. Doktor olup, masum insanların ölmemesi için çabalayacağım” dedi.


CAN KAYBI 212’YE YÜKSELDİ
Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212'ye yakın kişinin hayatını kaybettiği, yaralıların sayısının ise 1400'e yükseldiği aktarıldı. İsrail ise 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını açıkladı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 850 Filistinli gözaltına alındı. Birleşmiş Milletler (BM) ise, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu
en az 52 bin kişinin yerinden edildiğini duyurdu

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Filistin, zeytin ağaçları, Hadde Ya Bahr Hadde

Filistinli müzisyen Salam Ebu Amneh’in yazıp seslendirdiği “Durul Deniz” olarak çevirebileceğim şark...

Filistin’in Cesur Kızı Ahed ve annesi Neriman Tami...

Filistin direnişinin sembolü haline gelen ve ‘Filistin’in Cesur Kızı’ diye adlandırılan Ahed Tamimi...

Filistinli kadınlar, kuşatmaya karşı dünya kadınla...

Gazze’deki kitlesel bir kadın koalisyonu, tüm dünyadaki kadınları İsrail’in Filistin kuşatmasını kal...