Ev sahibi yüzde 566 kira artışını kabul etmeyen kiracısı kadının ve engelli oğlunun camlarını kırdı
Antalya'da engelli oğlu ile birlikte yaşayan Gülsen Bulut, kira artışında anlaşamadığı için tahliyesini isteyen ev sahibinden su sayacını söktüğü ve camlarını kırdığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Antalya'nın Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde 12 yaşındaki engelli oğlu ile birlikte yaşayan Gülsen Bulut (40), kira artışında anlaşamadığı için tahliyesini isteyen ev sahibi E.D.'den, su sayacını söktüğü ve sopayla camlarını kırdığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

DHA'nın haberine Gülsen Bulut, bir süre önce ev sahibi E.D. ile kira artışı nedeniyle anlaşmazlık yaşamaya başladı. Geçen sene 850 lira olan kirasını 1500 liraya yükselten Bulut, haziran ayına kadar kirayı 5 bin, sonrasında 10 bin liraya yükseltmek isteyen ev sahibine olumsuz yanıt verdi. Oğluna bakmak zorunda olduğu için çalışamayan Bulut, engelli maaşıyla geçindiklerini söyledi.

Ev sahibi, tahliye davası açtı, dava uzlaşmacıya gitti. Bu sırada ev sahibi E.D. iddiaya göre su sayacını söktü. Ev sahibi hakkında polise şikayetçi olan Bulut, önceki gün oğlunu okuldan alıp geldiğinde şaşkınlık yaşadı. Evin camlarının tamamının kırık olduğunu gören kadın çevredekilere sorduğunda, ev sahibinin ucuna metal bağladığı uzun çubukla camlarını kırdığını öğrendi. Eve gelen polisler incelemede bulundu. Bulut, polis merkezine giderek ev sahibi E.D. hakkında ikinci kez şikayetçi oldu.

"10 BİN LİRA KİRA İSTEDİ"

4 senedir aynı adreste oğluyla birlikte yaşayan Gülsen Bulut, ev sahibinin istediği artışı yapamayacağını, başka eve taşınmak için de maddi gücünün yetersiz olduğunu söyledi. Bulut, "Mart ayında kontratım bitti. Marttan hazirana kadar sorun yaşamaya başladık. Kiramı yüzde 83 zam yaparak 850 liradan 1500 liraya yükselttik. Onu kabul etmedi ve kapıma gelip 'Hazirana kadar 5 bin lira, hazirandan sonra da 10 bin lira vereceksin' dedi" diye konuştu.

"CAMLARI KIRIP GİTTİ"

Ev sahibinin kapısını tekmelediğini söyleyen Bulut, "İlk gelip kapımı tekmeledi sonra su sayacını söktü. En son dün oğlumu okula götürdüğüm saatte eve gelip camları kırıp gitmiş. Hazirandan bu yana birçok kez şikayetçi oldum. Tahliye etmek için dava açtı. Dün uzlaştırmanın da son günüydü ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Okuldan gelince camların kırık olduğunu gördüm. Komşulara sordum ve ev sahibinin bir çubuğun ucuna bağladığı metal ile camları kırdığını söylediler" diye konuştu.

"GİDECEK YERİM YOK"

Oğlunun okulunu tamamlayabilmesi için çabaladığını belirten Bulut, "Burayı boşaltsam gidecek yerim yok. Aldığım maaş belli, kiralar çok yüksek. Çocuğumdan dolayı çalışamıyorum ve ondan aldığımız maaş ile geçinmeye çalışıyoruz. Kendisinin 4 evi var, ihtiyacı var desem öyle bir durum da yok. Ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Dernek sohbetleri: Kirayı mı, ücretlerin asgari üc...

Son süreçte asgari ücreti belirlenmesi ve ardından işçilerin, emekçilerin yükselttiği ‘ek zam’ taleb...

Kira ödesek ekmek alamıyoruz, bu hayatı yaşayamıyo...

İkitelli’de iki mahallede iki kadın… İkisinin de derdi kiralar. Kiralar aldı başını gitti, üstelik d...

Bekar bir anne olan Ş.’nin ev sahibi ve kollukla i...

Ev sahibi tarafından tehdit edildiği için karakola giden Ş. 6284 uyarınca hızla geçici koruma kararı...