Eski eşini öldüren Name Öztürk’ün avukatlarından duruşmaya çağrı
Evlendiği günden beri şiddet gördüğü eski eşini öldüren Name Öztürk’e verilen hapis cezası istinaf mahkemesine taşındı. Öztürk’ün avukatları yarın görülecek duruşmaya çağrı yaptı.

Evlendiği günden beri sistematik olarak şiddet gördüğü kocasını öldüren Name Öztürk 25 Temmuz 2016’dan bu yana Bakırköy hapishanesinde tutuklu. Öztürk’e Kartal Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Karar istinaf mahkemesine taşıyan Name’nin avukatları İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde yarın görülecek duruşma öncesinde kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.

Avukatların çağrısı şöyle:

Name Öztürk 25 Temmuz 2016'dan bu yana Bakırköy Cezaevi'nde tutuklu. Kendisine evliliği boyunca her türlü şiddeti uygulayan ve olay gününden sadece birkaç ay önce boşandığı eski kocasını yine bir şiddet anında öldürmek zorunda kalan Name'nin istinaf duruşması 15 Mayıs Çarşamba saat 15'te İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi'nde gerçekleşecek.
Name kendisini öldürmek üzere olan eski kocanın şiddetini savuşturmasaydı,hayatina sahip çıkmasaydı bugün aramızda olmayacaktı. Eski kocasının her türlü şiddetine uğrayan, boşanmadan sonra dahi her günü işkence ile geçen, eski kocası tarafından defalarca öldürülmeye çalışılan Name'nin canını kurtarmaktan başka seçeneği yoktu. Name,TCK'da meşru müdafaa başlığıyla düzenlenen hükümde de açıklandığı üzere kendisine yönelen haksız saldırıyı defetmistir.Ancak cezaevinde tutulmaktadır.
Name'nin yargılanmasına istinaf mahkemeside devam ediliyor. Biz Name Öztürk'ün avukatları olarak tüm kadınları,15 Mayıs Çarşamba saat 15'te Name ile dayanışmaya bekliyoruz.
#NameİçinAdalet

NE OLMUŞTU
Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirmişti. Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak çocuğu olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söylemişti. Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını belirtmişti. 12 Ekim 2018’de görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti Name Öztürk’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.


İlgili haberler
Name’den mektup var: Bana yapılanları anlatmaya ut...

Name Öztürk, evliliği boyunca Kazım Aydemir’in şiddetine ve cinsel saldırılarına uğradı. Boşandı, şi...

Namme oy çokluğuyla tahliye edilmedi, heyet üyesi...

Boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı dava görüldü. Namme...

Ölmemek için öldürmek zorunda kalan Namme Öztürk’e...

Evlendiği günden beri eşinin şiddetine maruz kalan, boşanmasına rağmen şiddetten kurtulamayan, yaşay...