Namme oy çokluğuyla tahliye edilmedi, heyet üyesi hakim muhalefet şerhi koydu
Boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı dava görüldü. Namme tahliye edilmezken, karara karşı mahkeme heyetenin bir üyesi muhalefet şerhi koydu.

Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk’ün Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamasının 8. celsesi bugün görüldü. Mahkeme başkanının değişmesiyle dosya yeniden okunurken Öztürk ile ilgili İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından 29 Mayıs 2018 tarihiyle verilen raporu da paylaşıldı. Raporda “tekrarlayan biçimde nitelikli fiziksel, cinsel, psikolojik aile içi şiddet öyküsüyle uyumlu fiziksel travma bulguları ile, maruz kaldığı tüm bu şiddet biçimleri ile uyumlu majör manik depresif, tramva sonrası stres bozukluğu tanımlarının yaşamsal tehlike içermediği; sağlığının ve algılama yeteneğinin basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde bozulmasına neden olduğu” tespitleri yer aldı.

Beyanda bulunan maktulün annesi, “Oğlum kalp bölgesinden, sol taraftan bıçaklanmıştır. Kapı açıldıktan sonra dışarıdan gelen şahıslar bıçaklamıştır. Huzurdaki sanık bunu tek başına yapamaz” dedi.

Öztürk’ün avukatları gördüğü şiddet dolayısıyla sanığın psikolojik tedavi görmesi gerektiği söyleyerek, bunun da en sağlıklı biçimde yapılması için tahliye edilmesini talep etti. 

NAMME ÖZTÜRK: MAKTULÜ ÖLDÜRMEM FİZİKEN BİLE MÜMKÜN DEĞİL
Savunması alınan Namme Öztürk ise kendisinin sadece 2 bıçak darbesi vurduğunu belirtti. Öztürk şu beyanda bulundu. “Maktul 1.87 boyundadır. O tarihte 51 kiloydum. Maktulün sırtında 47 bıçak darbesi vardır. Maktulü benim eğebilmem fiziken mümkün değildir. Düşen silahı alabilmek için eğilmese benim sırtına hamle yapabilmem mümkün değildir. Ben başından beri iki tane bıçak darbesi vurduğumu kabul ediyorum. O esnasa maktul bana “Yengelerinin tadına baktım, annenin ve ablanın da tadına bakacağım” demiştir. Bu cümleyi kuran bir insanın ölebileceğini düşünebiliyor musunuz? Benim ailem ve maktulün ailesi susmaktadır. Ben şu an burada yargılanıyorum ancak herkes mahkemeyi kübrada yargılanacaktır. Maktulün ailesinin bana çok iyiliği dokunmuştur, ancak susmalarını kabul edemiyorum. Herkes her şeyi eleştirebilir, ancak anneme laf ettirmem. Ben sanığı gerçekten öldürmek isteseydim benim hiç mi tanıdığım akrabam yok. Çocuklarımın evde olmamasını ayarlayabilişrdim. Büyük çocuğum üniversite sınavına hazırlanmaktadır. Küçük çocuğum orta okula gitmektedir. Derslerinde başarılır. Ben içirideyken ve onlara bakacak kimse yokken uyuşturucu maddenin yaygınlık kazandıüğı ortamlara yakın arkadaşlık durumlarının arz ettiği tehlikelilik halini mahkemenin gözeterek en azından çocuklarımın menfaatleri noktasında tahliyemin değerlendirilmesini talep ederim. Bir şekilde çocuklarımla olmam sağlansın.” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti oy çokluğu ile Öztürk’ün tuttukluğunun devamına karar verdi. Sanığın adresinin sabit olduğu, delilleri karatma, kaçma şüphesi olmadığını savunan heyet üyesi bir hakim ise Öztürk’ün tahliye edilmemesi kararına şerh koydu.

Duruşma 13 Eylül tarihine ertelendi.

İlgili haberler
Şiddet gördüğü eski eşini öldüren Namme ‘Cezaevind...

Kendisine öldürmeye çalışan eski eşini öldüren Namme Öztürk’ün davasında tahliye çıkmadı. Namme, ‘Ço...

Namme Öztürk tahliye edilmedi

Ayrıldıktan sonra dahi kendisine işkence uygulayan Kazım Aydemir’i öldüren Namme Öztürk yedinci duru...

Name’den mektup var: Bana yapılanları anlatmaya ut...

Name Öztürk, evliliği boyunca Kazım Aydemir’in şiddetine ve cinsel saldırılarına uğradı. Boşandı, şi...