Eşini öldüren erkek öldürdüğü kadını suçladı
Döndü Şengül’ün katili sanık Şükrü Şengül, yargılandığı davada öldürdüğü eşini suçlayarak, kendisini polise şikayet ettiği için öldürdüğünü söyledi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, kızını istismar ettiği gerekçesiyle evini terk ederek boşanma davası açan 41 yaşındaki Döndü Şengül'ü, sokak ortasında öldüren eşi Şükrü Şengül hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi'nde görüldü. Sanık Şükrü Şengül, öldürdüğü eşini suçlayarak, kendisini polise şikayet ettiği için öldürdüğünü söyledi.

8 yaşındaki kızını istismar etmek suçundan gözaltına alınan ve bunun üzerine adli kontrol ile serbest bırakılan Şükrü Şengül, çıkınca eşini öldürmekten geri kalmazken bir de suçlu buldu.
Şikayetini geri almayan Şükrü Şengül, eşi Döndü Şengül'ü sokak ortasında öldürürken yakalanan Şengül, cinayet suçundan yargılanıyor. Duruşma basına ve kamuoyuna kapalı yapılırken davayı Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları da izledi ancak müdahillik talepleri Döndü Şengül'ün ailesinin avukatı olması nedeniyle reddedildi. Bu karara itiraz eden avukatların da mahkeme tarafından dışarı çıkarılması istendi. Sanık savunması ardından Çocuk İzleme Merkezi'nin (ÇİM) ifadesini aldığı küçük kızın kayıtlarının istenmesi üzerine dava 18 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

'DÖNDÜ’NÜN DAVASINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Davayı takip eden Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinden kadınlar “Şengül, çocuğunun kocası tarafından istismara uğradığını öğrenmesi sonrası, kocasına boşanma ve istismar davası açmış, mahkemenin koruma kararı olmasına rağmen, devlet Döndü’yü koruyamamış ve kocası tarafından öldürülmüştü. Biz de kız kardeşimiz Döndü’nün ardından verdiğimiz sözü tutmak ve davasına sahip çıkmak için duruşma salonunda yerimizi aldık. Döndü’nün bütün ailesi de oradaydı. Döndü’nün annesi çok yaşlı ve işitme engelli olduğu için davaya katılamadı. Bizler Şükrü Şengül’ün cinayet ve istismar davasından en ağır cezayı alması ve ailenin çocukların velayetini alabilmesi için bütün gücümüzle uğraşıyoruz. Hakimin ifadesi daha önce alınmış olmasına rağmen 8 yaşındaki kız çocuğunun yeniden ifadesini almak için mahkemeye çağırması ve o küçücük çocuğun adliye koridorlarına getirtilmesine ise bizi oldukça sinirlendirdi. Yine çocuğun içerisinde bulunduğu durum ve yaşadığı korkunç olaylar düşünülmemişti. Dava tartışmalı başlarken, bir sonraki duruşma 18 Nisan’a ertelendi. Biz kadınlar hem M.Ş’nin hem de Döndü’nün davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinden Ekmek v...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, Ekmek ve Gül ile dayanışma kahvaltısı düzenledi. Mahalleden...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Döndü Şengü...

Mamak’ta öz kızlarını istismar ettiği için boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Döndü...

Kadınlar Döndü için yürüdü: Döndü’ye hayat, çocuğu...

Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Tuzluçayır’da yaşayan kadınlar, kızlarını istismar...