Antalyalı kadınlardan Nihal Işıldar’ın öldürülmesine tepki
Boşanmak istediği eşi Özcan Işıldar tarafından öldürülen Nihal Işıldar cinayeti ve tüm kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Antalyalı kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Antalya Kadın Platformundan kadınlar, boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Nihal Işıldar’ın evinin önünde buluşarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Nihal’in kapısı ‘adalet’ yazılı siyah çelenk bırakan kadınlara Nihal’in komşuları da destek verdi. Açıklamada “Nihal daha önce katili Özcan Işıldar’ı defalarca şikayet etmişti. Bir şey yapılmadı. Nihal’in ölümü göz göre göre geldi, devlet bir kadını daha koruyamadı” dendi. Açıklama sonrası kadınlara kadına yönelik şiddete dikkat çeken broşürler dağıtıldı.

Daha sonrasında Attalos Meydanı’nda da bir açıklama yapan kadınlar, “Devlet kadınları koruyamadığı gibi, erkek yargıda haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle katillerin cezasını hafifletip caydırıcı yönünü kullanmıyor. Biz kadınlar erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Yasalar uygulansın, kadın cinayetleri son bulsun” dedi. Açıklamaya Nihal Işıldar’ın eski işyeri arkadaşları da destek gösterdi.

İlgili haberler
Bornova’da yaşanan kadın cinayetine karşı BORKAD ‘...

İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde bir kadın, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının ön...

BORKAD'lı kadınlar, kadın cinayetini protesto etti

İzmir’de Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. BORKAD’lı kadınl...

Antalya’da kadın cinayeti: Defalarca şikayetçi old...

Devlet yine koruyamadı: Antalya’da Nihal Işıldar defalarca şikayetçi olmasına rağmen boşanmak istedi...