Cafe Woods’taki istismar davası görüldü, çocuğun annesi süreci anlattı
Mamak'ta 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden 6 kişinin yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Anne serbest bırakılanların kendilerini ve çocuğunu tehdit ettiğini ifade etti.

Mamak'ta 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden 6 kişinin yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Olay yaşandığından bu yana yaklaşık bir yıldır kadın örgütleri ile birlikte davasının peşini bırakmayan anne N.D, Ekmek ve Gül'e mektup yazarak dava sürecini ve geçen bir yılda yaşadıklarını anlattı.

Mamak Cafe Woods Davası görüleli bir yılı aşkın zaman geçti ve hala devam ediyor. 21 Mart'ta 4. duruşması görüldü. Ben ve kızım bu süreçte güçlü ve dik durarak haklı davamızı savunmaya devam ettik, etmeye de devam edeceğiz. 6 kişinin organize ettiği; S. A., İ. D., A. A., B.Y, B.Y ve İ. A. Bunlardan sadece ikisi tutuklu, dördü serbest. Suça sürüklenen üç çocuğun da istismar etmesine rağmen takipsizlik, delil yetersizliği, kavuşturmaya yer olmadığına karar verilip serbest bıraktılar. Ve bu üç çocuktan ikisi hala geçen bir yıllık sürede bizi taciz etti.
Sahte hesaplar açarak, kızımın resmini, ev adresimizi, telefon numaralarımızı Facebook hesabından herkese yaymaya başladılar. Bıktırmaya, yıldırmaya, can sıkmaya çalıştılar ve hala çalışıyorlar. 1 yıldır açılan sahte hesapları her defasında karakol ve savcılığa giderek şikayet ettim. Bu şikayetlerime rağmen her daim bu kişilere kovuşturmaya yer olmadığı söylenerek takipsizlik kararı geldi. Ben ve kızım zaten güçlüyüz. Bunlar suç işlemeye, istismar etmeye devam edecekler. Son mahkemede S.A.'un avukatı bizim açtığımız 18 davayı kastederek, “Onları da göz önünde tutun” dedi. Evet sayısını tutamadığım kadar dava açtık, çünkü dosyada hala adı geçen kişiler bizi bir yıldır taciz etmeye devam ediyorlar. Amaçları bizi yıldırıp pes ettirmek. Ben haklı olduğum davamda sonuna kadar mücadele edeceğim. Suçluların elini kolunu sallayarak gezmelerine başka çocukları istismar etmelerine izin vermeyeceğim. Bütün bu çabalarımızın sonucunda ise serbest olan B.Y., B.Y. ve İ. A.'nın savcılık ifadesi istenerek tanıklık yapmalarına karar verildi. 5. dava 30 Nisan saat 2.15'e ertelendi.

İlgili haberler
Ankara’da kadınlar çocuk istismarına af tasarısını...

Ankara Kadın Platformu 16 şubat’ta ‘Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz’ diyecek.

Çocuk istismarına dikkat çekmek için sergi açtılar

Bursa’da Saadet Öğretmen’in kurucusu olduğu UCİM ‘Kadın ve Umut haftası etkinlikleri’ kapsamında çoc...

Çocukları istismara uğrayan anne: Çocuklarınıza in...

Dört çocuğu babalarının istismarına uğrayan anne, ‘Yapmam gerekeni zamanında yapmadım. Çocuklarıma i...