Çocuk istismarına dikkat çekmek için sergi açtılar
Bursa’da Saadet Öğretmen’in kurucusu olduğu UCİM ‘Kadın ve Umut haftası etkinlikleri’ kapsamında çocuk istismarına dikkat çeken bir sergi düzenledi.

Kamuoyunda “Kahraman Öğretmen” olarak tanınan, İzmir’in Menderes ilçesinde bir köy okulunda 6 kız çocuğuna cinsel istismar olayını ortaya çıkaran, yargılama sürecinde davayı takip eden ve sık sık kamuoyu çağrısı yapan Saadet Özkan UCİM( Ulusal Çocuk İttifakı) derneğini kurarak çocuk istismarı davalarını takip ediyor ve çocuk istismarına dikkat çeken etkinlikler yapmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da ‘Kadın ve Umut haftası etkinlikleri’ düzenleyen UCİM, 100 kadın sanatçının katılımı ve eserleriyle kadınlara dair yapılan resim ve fotoğraf sergisi gerçekleştirdi. Saadet Özkan'ın konuşmasıyla açılışı yapılan etkinlikte Özkan “Her gittiğim yerde insanların hikayelerini dinlerim” diyerek kadınların ve çocukların yaşadığı sorunlara değindi. Cezai indirimlerin olmaması gerektiğine söyleyen Özkan çocuk istismarında çözümün hadım ve idamla da çözülmeyeceğini belirtti. Özkan “Çocuklarımıza iyi bir gelecek ve ülke bırakmak için daha çok birlikte olmamız gerek” sözlerinden sonra hedeflerinden bahsetti. Rehabilitasyon merkezleri kurmak istediklerini söyleyen Özkan “Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının giderek arttığı günümüzde, çocuk istismarı konusunda toplumun aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi için basına da büyük görev düşüyor” dedi. Özkan etkinlik katılımcılarına “Çocukların sesi olun” çağrısı yaptı: “Kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanırlar. Onların sizlerin yüreğine ihtiyacı var. Dünyadaki bütün çocuklara sahip çıkmalıyız.”


Etkinliğe destek veren sanatçılara da teşekkür eden Saadet Özkan, “Sanatçılara ihtiyacımız var, çünkü sanat ışıktır, değişimdir, umuttur. Bir gün karşımıza umutla, gözümüzün ta içine bakan çocuklar gördüğümüzde ‘bir şeyleri değiştireceğiz’ diyeceğiz ve Nobel ödülleri alan çocuklar yetiştireceğiz” dedi. Etkinlik haftası 28 Şubat gününe kadar devam edecek.

İlgili haberler
Çocuk istismarı yüzde 700 arttı

2016 yılı Çocuk İstismarı Raporunu açıkladı. Rakamlar Türkiye’deki tabloyu ortaya koyuyor: Son 10 yı...

Bursa’da kadınlar: Yasalar uygulanmıyor, yeni yoll...

Bursa’da 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar şiddeti ve çözüm yollarını tartıştı. Avukat Na...

GÜNÜN RAKAMI: Çocuk istismarında karanlık tablo!

2014 yılında 74 bin 64 olan çocuk mağdur sayısı 2016 yılında 83 bin 552’ye yükseldi. 2006 yılında yü...