Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği bahara merhaba dedi
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği kadınlar ile kadınlarla buluşarak bahara merhaba dedi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, düzenlediği “Bahara Merhaba” isimli kahvaltı etkinliğinde kadınlar ile buluştu. Yakın zamanda 10. yıl şöleni ile mahallesinde buluşan işçi, işsiz, genç kadınlar yaz ayını birlikte karşıladılar. 


Düzenlenen etkinlik programı; kahvaltı, sonrasında Sosyolog Birgül Avdan’ın katılımıyla nefes terapisi etkinliği, devamında sohbetler ve halaylar ile devam etti. 


Dernek adına konuşma yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, konuşmasına bu buluşmanın 10 yılı aşkındır dayanışma ve mücadelesi ile var olan bir derneğin buluşması olduğunu ve bugün burada olan bütün kadınların dayanışması ile daha da büyüyeceğinin altını çizerek başladı.

Doğan konuşmasında ekonomiden sağlığa, eğitimden barınmaya her geçen gün kötüye giden yaşamlar karşısında seçim sonuçlarını hatırlatarak mücadele çağrısı yaptı. İktidarın OVP ve açıkladığı tasarruf paketi ile, uygulanmayan yasalarla kadınların yaşamlarının daha kötüye gitmeye devam edeceğini ve tüm bu zorlu koşullar karşısında daha çok yan yana gelmenin ve dayanışmayı büyütmenin öneminin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını kutlad...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 10. yaşını Ahi Evran Kültür Merkezinde şenlikle kutlad: Yoksulluk,...

Esenyalı’da işçi kadın buluşması| Bizi makinenin p...

Esenyalı’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü hazırlıkla...

Esenyalı’da kadınlar boş beslenme çantalarıyla oku...

"Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı" demek için Esenyalı Kadın Dayanışma Der...