Erdoğan'dan gençlere borç, kadınlara 'ekonomik bağımlılık' vaadi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 40 bin tekstil işçisinin çalıştığı Denizli'de verdiği vaatlere dair Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Havva Meşe açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de katıldığı iftarda muhalefeti, LGBTİ'leri hedef gösterdi; kadınlara ailenin kutsallığı vurgusuyla emeklilik vaadi verdi. KYK kredi borçlarını ödeyemeyen icralık gençlere ise yine kredi vaadi verdi.

EMEP'in Yeşil Sol Parti listesinden Denizli Milletvekili Adayı Havva Meşe, “İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkan kadın düşmanı iktidarın kadınlara verecek hiçbir şeyi yoktur” dedi.


Denizli’de katıldığı iftar programında konuşan Erdoğan ilk “müjdesini” ev kadınlarına, çalışmayan kadınlara yaptı. Yoksulluk arttıkça özellikle kadınlar için ucuz işçilik artıyor. Her 10 kadından 3’ü kayıt dışı çalışıyor ve çalışan kadınların yarısı emekli olamayacak. 2015 yılından bu yana 1 milyon kadın, çocuk bakımı nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldı. Erkeklerle aynı işkolunda, aynı fabrikada, aynı tarlada aynı süreyle çalıştığı halde aynı ücretleri alamıyor. Kadınlara güvenceli çalışma, eşit işe eşit ücret sağlamayan Erdoğan, "Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız" diyor.

'BU İKTİDAR KADINLARIN BOŞANMA HAKKINI ELİNDEN ALDI'

EMEP'in Yeşil Sol Parti listesinden Denizli Milletvekili Adayı Havva Meşe, vaatlere ilişkin şunları söyledi: “Erdoğan aileyi kutsayarak kadınları eve hapsetmenin sözünü verdi. Kadın düşmanı bu iktidar kutsal aile diye diye şiddet gören kadınların boşanma haklarını ellerinden alırken emeklilik vaadiyle de kadını eve hapsediyor. Adeta, 'Müjde, sizi eve hapsedeceğiz' diyor. Bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden çıkan bu iktidarın kadınlara verebilecek hiçbir şeyi yoktur. Bizim yaşamak istediğimiz ülke kimseye muhtaç olmadığımız, kendi kararlarımızla özgürce yaşayabildiğimiz, ekonomik bağımsızlığımızın olduğu, şiddete maruz kalmadığımız bir ülkedir.”

'EMEKTEN YANA DÜZEN İÇİN BİRLEŞELİM'

Yaklaşık 40 bin tekstil işçisinin çalıştığı Denizli'de sendikalı tek bir tekstil fabrikası olmadığını hatırlatan Meşe, sözlerini şöyle sürdürdü; "Çünkü bu iktidar sermaye iktidarıdır. Bu iktidar döneminde 20 grev yasaklandı. 2023'ün ilk üç ayında en az 463 işçi, iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Tek adam rejimi sürdükçe bu sayılar giderek artacaktır!”

Emekten yana bir düzen için 1 Mayıs'ta alanlara, 14 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Meşe, "Tek adam düzenine son ver. Yeşil Sol Parti'ye oy ver" dedi.

Fotoğraf:TCCB

İlgili haberler
Denizli’deki tekstil işçisi kadınlardan Kız Kardeş...

Ekmek ve Gül’ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla dayanışm...

Denizli’den kadın tekstil işçisi: ‘Hayatı bir gölg...

‘Hayatımda ilk defa kendi paramı kazanıyorum ama koruyucu tedbir kararlarından dolayı hayatımızı asl...

Kutsal annelik falan değil devletin ikiyüzlülüğü

Ziya Selçuk'un Anneler Günü'nü kutladığı tweetteki video çocuğun eğitiminin, bakımının, ev işlerinin...