Emine Çakmakçı davası 7 Nisan’a ertelendi
Boşanma aşamasındaki erkek tarafından yaralanan Emine Çakmakçı’nın davası, tanıkların dinlenilmesi için 7 Nisan’a ertelendi.

İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Emine Çakmakçı’yı yaralayan Salih Çakmakçı hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada taraf avukatları ve Emine Çakmakçı hazır bulunurken, tutuklu sanık Salih Çakmakçı ise SEGBİS yöntemi ile katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun müdahillik talebi ise reddedildi. Duruşma olay yerinde bulunan tanıkların dinlenmesi ile devam etti. Mahkeme tanıkların dinlenilmesine karar vererek 7 Nisan tarihinde ertelendi.

Dava sonrası kadınlar basın açıklaması yaptı. Kadın Meclisleri adına basın açıklamasını okuyan Hazal Önal, “Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için İstanbul Sözleşmesini uygulanması gerekiyor. Kadın cinayetlerini kadına yönelik şiddeti önlemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘KORKULARIM VAR, YAŞAMAK İSTİYORUM’

Emine Çakmakçı ise ayrılmak istediği için öldürülmek istendiğini söyledi. Çakmakçı, "Benim tek istediğim adalet. Korkularım var, yaşamak istiyorum. İşkencelerle yaşamak istemiyoruz” dedi.

Davayı takip eden Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubundan Funda Özdemir de yasaların uygulanmasını talep ettiklerini söyledi.

Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
Kadın Dayanışma Vakfı kadına yönelik şiddetle müca...

Kadın Dayanışma Vakfı, 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında kadın danışma merkezine baş...

Bakanlığın kadına yönelik suçlara ilişkin verileri...

Adalet Hizmetlerinde 2020 yılı verileri kadına yönelik suçlara karşı devletin etkin korumasının artt...

Sağlık emekçileri sağlıkta şiddeti ve kadına yönel...

Sağlık emekçisi kadınlar pandemi dönemiyle artan sağlıkta şiddete ve kadına yönelik şiddete dair dü...