Öldürülen Safiye Karakoç davasında tüm sanıklara ceza verildi
Evli olduğu erkeğin ailesi tarafından öldürülen Safiye Karakoç'un davasında verilen kararı bozan istinaf mahkemesi, tüm sanıklara hapis cezası verdi.

İzmir’de Safiye Karakoç, 2017 yılında Karabağlar ilçesinde eşinin ailesi tarafından sokak ortasında öldürülmüştü. Karakoç’u öldüren üç failin, “töre saikiyle öldürme ve silah bulundurma” suçundan yargılandığı duruşma Bayraklı Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada tüm sanıklar hazır edildi. İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun müdahillik talebi ise kabul edilmedi.

Davanın 11 Mart'ta görülen karar duruşmasında, “töre saikiyle öldürme ve silah bulundurma” suçundan yargılanan Abdullah Karabulut’un “kan gütme saiki” ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası karar verilmişti. Mahkeme “azmettirmek ve suça iştirak etmekten” Mehmet Karakaş’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, yakalama kararı bulunan ve “azmettirme” suçundan yargılanan Ünal Karakaş için de 18 yıl indirimsiz hapis cezası vermişti.

İstinaf mahkemesi, davada eksik hususların tamamlanmadığı yönünde değerlendirdiği kararı bozdu. Bugün görülen karar duruşmasında Ünal Karakaş, ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Davada kırmızı bültenle aranan Sadiye Baran ise yakalanarak, tutuklandı. Mahkeme Baran hakkında cinayete yardım ettiği için 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Emine Çakmakçı davası 7 Nisan’a ertelendi

Boşanma aşamasındaki erkek tarafından yaralanan Emine Çakmakçı’nın davası, tanıkların dinlenilmesi i...

Finlandiya’da kadın ve erkek çalışanlar arasındaki...

Tammerfors Üniversitesi bünyesinde yapılan ve 9 yıl süren bir araştırma, cinsler arasındaki ücret fa...

Sağlık emekçisi kadınlar en çok psikolojik şiddete...

SES’in ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Alanında Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’ sonuçlarına göre kadınla...