Emep milletvekili Sevda Karaca: kadın düşmanlarının kadınlar üzerinden hamaset yaptığı bu çarkı durduralım
Kadınların mücadelelerle kazandığı 6284 Sayılı Kanun'u pazarlık konusu haline getirdiğini belirten Karaca, "Bugün bu Meclis koltuklarında kadınların yaşam hakkına gözünü dikenler oturuyor" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcıları, Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Meclisteki ilk basın toplantılarını gerçekleştirdi. Fabrikalarında işçiler ölen patronların, kadınların yaşam hakkına göz koyan partilerin ve halkın iradesine ipotek koyanların Mecliste olduğuna dikkat çeken Karaca, böyle bir Meclisin sivil anayasa yapamayacağını söyledi. 

Yayın Kurulu üyemiz Karaca, "Gelin Meclislerimizi iş yerlerine kuralım, emekçi mahallelerine, üniversite amfilerine kuralım. Patronların emekçiler adına karar aldığı, kadın düşmanlarının kadınlar üzerinden hamaset yaptığı bu çarkı durduralım. Kendi hayatlarımıza karar verme iradesini tek adamın iki dudağının arasından söküp çıkaralım" çağrısında bulundu.

Yoksullaşmanın en çok kadınları vurduğuna dikkat çeken Karaca, iktidarın seçim sürecinde yoksul kadınların siyasi iradesini sosyal yardımların kesilmesi tehdidiyle rehin almaya çalıştığını, geçim zorlaştıkça hanelerde yükselen gerilimin en yüksek perdeden kışkırtılan erkeklikle birleşerek kadınlara ve çocuklara şiddet olarak geri döndüğünü söyledi. İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede iptal edenlerin, seçim sürecinde kadınların mücadelelerle kazandığı 6284 Sayılı Kanun'u pazarlık konusu haline getirdiğini belirten Karaca, "Bugün bu Meclis koltuklarında kadınların yaşam hakkına gözünü dikenler oturuyor" dedi.

‘ONUR İÇİN YAN YANAYIZ’

Kadın düşmanlığına "kutsal aile" zırhı geçirmeye çalışanların, aynı söylemlerle LGBTİ’lerin yaşam haklarını da hedefe koyduğunu dile getiren Karaca, LGBTİ'lere çalışma haklarından ifade özgürlüğüne kadar eşit yurttaşlık temelinde onurlu bir yaşam alanı tanınmadığını söyledi. Tüm dünyada organize edilen Onur Yürüyüşleri ve etkinliklerin bu ülkede yasaklandığını ifade eden Karaca, yaşam hakları ihlal edilen tüm LGBTİ’lerin onurlu bir yaşam mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

‘BU MECLİS SİVİL ANAYASA YAPAMAZ’

Gündemdeki anayasa tartışmalarına da değinen Karaca “Domuz bağlarıyla aydınları katleden karanlık güçler, Kürt halkına ve kadınlara yönelik işkence suçlarının faillerinin devamcıları anayasa yapamaz... Buna karşı tüm emekçilere çağrımızdır; gelin meclislerimizi iş yerlerine kuralım, emekçi mahallelerine, üniversite amfilerine kuralım. Patronların emekçiler adına karar aldığı, kadın düşmanlarının kadınlar üzerinden hamaset yaptığı bu çarkı durduralım. Kendi hayatlarımıza karar verme iradesini tek adamın iki dudağının arasından söküp çıkaralım" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Emek Partisi milletvekili Sevda Karaca Meclis kayd...

Sevda Karaca: Meclisi, işçilerin emekçilerin kadınların, ezilenlerin olduğu her yere taşıyacağız.

Gaziantep Milletvekili seçilen Sevda Karaca mazbat...

Yayın Kurulu Üyemiz, Emek Partisi listelerinden Yeşil Sol Parti Antep milletvekili seçilen Sevda Kar...

Antep'ten milletvekili seçilen yayın kurulu üyemiz...

Hepsi ve daha fazlası Sevda Karaca ile sohbetimizde...