Eğitim Sen Adana: Okullarda çocuklara ücretsiz ve sağlıklı yemek için bütçe ayırın
Eğitim Sen Adana Şubesi, her çocuğa bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilmesi için bütçe ayrılmasını istedi.

Eğitim Sen Adana Şubesi, Aile, Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçelerinin hafta sonu genel kurulda görüşülecek olması nedeni ile yaptığı basın açıklamasında her çocuğa bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilmesi için bütçe ayrılmasını istedi.

Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya okudu. AKP iktidarının 20 yıldır yoksuldan alıp, zengine aktaran bütçeler hazırladığını ifade eden Kaya, yüksek enflasyon gelir dağılımını bozup halkı hızla yoksullaştırırken, zenginle fakir arasındaki uçurumu daha da artırmaya devam ettiğini belirterek “Milyonlarca çocuğun geleceği için Meclise çağrımızdır, okullarda çocuklara ücretsiz ve sağlıklı yemek için bütçe ayırın!” dedi.

‘ABARTI DEĞİL, ÇOCUKLAR OKULA AÇ GİDİYOR’

Çocukların okula aç gittiğini dile getiren Kaya, “Bu bir abartı değildir! Bu ülkede aileler çocuklarının beslenme çantasına bir kuru ekmekten başka bir şey koyamaz halde! Bu ülkede öğretmenler derslerde açlıktan bayılan, hastalanan çocuklar olduğunu anlatıyor! Bu ülkede uzmanlar yetersiz beslenme yüzünden milyonlarca çocuğun sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu bilimsel çalışmalarla ortaya seriyor” dedi.

Talebin halkın geniş kesimleri tarafından sahiplenilmesi üzerine muhalefet milletvekillerinin konu ile ilgili yasa tekliflerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Kaya, “Soruyoruz; çocukların açlığından daha önemli ne olabilir? Soruyoruz; devlet çocukların sağlığını güvence altına almayacak da ne yapacak?” diye sordu.

‘KAYNAKLAR TEMEL HAKLARIMIZ İÇİN KULLANILSIN’

Çocukların gelişiminden, sağlıklarından, sağlıklı beslenmeye ulaşmalarından devletin doğrudan sorumlu olduğunu ifade eden Kaya, şunları söyledi, “Bizim alın terimizle, vergilerimizle oluşturulan bütçenin zenginleri daha zengin etmek için değil, savaş için, holdingleri kurtarmak için, birilerinin bekasını sağlama almak için değil insanca bir yaşamı, güzel bir geleceği hak eden milyonlarca çocuk için kullanılmasını istiyoruz. Kaynakların ve imkanların en temel haklarımız için kullanılmasını talep ediyoruz! Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek, eğitim emekçilerine insanca yaşayacak ücret, eğitime bütçe istiyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çanakkale’de ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek’ içi...

Çanakkale'de '1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek' kampanyası büyüyor. Kampanyaya dair çalışma yürüten ku...

EMEP Dikili Örgütü ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz yeme...

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, Atatürk Meydanı ve 75. Yıl Parkı’nda ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz yem...

Çocuklara 1 öğün yemeği çok gören Gebze Belediye B...

Gebze Belediye Meclisinde, ‘Okullarda 1 öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ verilsin teklifini ‘Aç açıkta...