EMEP Dikili Örgütü ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek’ için imza kampanyası başlattı
Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, Atatürk Meydanı ve 75. Yıl Parkı’nda ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek’ kampanyası kapsamında imza standı açtı.

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, Atatürk Meydanı ve 75. Yıl Parkı’nda “Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek” kampanyası kapsamında imza standı açtı. Dikili halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanya 24-29 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde devam edecek.

“Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek” kampanyası kapsamında hazırlanan imza metninde Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü şunları söyledi:

“Sosyal bir devletin, geleceğimiz olan çocuklarımıza nitelikli bir kamu eğitim hizmeti sunmasının yanında sağlıklı ve dengeli beslenmelerini de sağlamak ana görevlerinden biridir.


Okul giderlerinin velilerin üstüne krizle birlikte daha fazla yıkılması, ailelerin çocuklarının beslenme çantasına beslenecek bir şey koyamamaları; kansızlığa, bodurluğa, obeziteye, gelişim bozukluğuna yol açmasının yanında öğrenme güçlüğü ve zihinsel gelişim bozukluğuna da neden olmaktadır.

Dengeli ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini, Milli Eğitim Bakanlığının 2019 yılında bu yönde aldığı kararın yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya geçirilmesini talep ediyoruz.”

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Didim’de okullarda ‘Bir öğün ücretsiz yemek’ için...

Didim Emek ve Demokrasi Platformu, okullarda 1 öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek dağıtılması için önüm...

CHP Gebze: 'Reddedilen 'okullarda bir öğün ücretsi...

CHP Gebze İlçe Örgütünde, CHP'nin Gebze Belediye Meclisine verdiği "Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek"...

CHP'li Beyhan Demir okullarda ‘1 Öğün ücretsiz yem...

Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Beyhan Demir okullarda ‘1 Öğün ücretsiz yemek’ kampanyasına dikkat çek...