Ege Üniversitesinde kadınlar tacize ses vermeye çağırıyor
Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, üniversitede yaşanan tacize karşı kadınları ses vermeye çağırdı.

Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğunun (EÜKÇT) Ege Üniversitesi kampüsünde yurda gitmekte olan kadınların tacize uğramasıyla ilgili yapmak istediği basın açıklaması üniversite yönetimi tarafından engellendi. Basın açıklamasına izin verilmeyen topluluk yazılı basın açıklaması yayımladı. Açıklamada tacize, tecavüze, şiddete, istismara sessiz kalmayacaklarını dile getiren EÜKÇT bu suçları işleyenlerin cezalandırılmasını ve üniversitenin bu konunun peşini bırakmamasını istediklerini belirtti. Aynı zamanda basın metninde EÜKÇT ve öğrencileri olarak üniversite yönetiminden taleplerini dile getirdi.

“Üniversitemiz kampüsünde 13 Ekim gecesi yurduna gitmekte olan bir kadın arkadaşımız Aykut Y. Adlı şahıs tarafından tacize uğramıştır. 2019’un ilk 9 ayında resmi kayıtlara göre 261 kadın öldürüldü, 40 kadın tecavüze uğradı, 472 kadın şiddet gördü, 180 çocuk istismara uğradı. Bizler Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu ve Ege Üniversitesi öğrencileri olarak şiddete, tacize, tecavüze, istismara karşı sessiz kalmıyoruz. Tacizin ve her türlü cinsel istismarın suç olduğunu yinelemek ve bu suçu işleyenlerin hakettiği cezayı almasını istiyoruz. Üniversitemizden beklentimiz konunun peşini bırakmaması, suçluların gerekli cezayı alması için gerekeni yapması ve olayı aydınlatmasıdır. İkinci evimiz olarak gördüğümüz üniversitemizde, can güvenliğimizden endişe etmeden yaşamak en insani hakkımız ve bu konuda gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Kadın Çalışmaları Topluluğu ve üniversite öğrencileri olarak taleplerimiz; konunun takibinin yapılması ve öğrencilerin bu konuda bilgilendirilmesi, yurt çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılması ve yolların ışıklandırılması, psikolojik destek de alabileceğimiz taciz önleme birimlerinin oluşturulması ve acil durum butonlarının artırılmasıdır. Taleplerimizin yerine getirileceğini ve bir daha üniversitemiz içinde böyle bir olay yaşamayacağımızı temenni ediyoruz.” denildi.

‘ERKEK AKIL DEĞİŞMEDİKÇE KADINLARIN GÜVENLİĞİNDEN SÖZ EDİLEMEZ’

Ayrıca üniversiteli kadınlar ise Ege Üniversitesi kampüs girişinde konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Meryem Yıldırım, “Üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliği dersleri uygulanması gerekirken bu dersler YÖK yönetmeliğinden kaldırılmıştır. İki gün önce üniversitede kadınları taciz eden erkek akılla toplumsal cinsiyet eşitliği yönetmenliğini derslerden kaldıran akıl aynıdır. Üniversitelerde güvenlik, ehliyetsiz traktör kullandırmakla, taciz eden kişiyi bir günde serbest bırakmakla, güvenlik sayısını artırmakla sağlanmaz. Bu erkek akıl değişmedikçe kadınların güvenliğinden söz etmeniz inandırıcı değildir” dedi.

İlgili haberler
Görükle’de taciz son bulana dek...

Uludağ Üniversitesi öğrencisi kadınlar, çalıştıkları kafelerden yaşadıkları sokağa kadar hemen her y...

Öğrencilerin Görükle sınavı

40 bine yakın Uludağ Üniversitesi öğrencisinin yaşadığı Bursa’nın Görükle köyündeki yaşamı öğrencile...

Ege Üniversitesi’nde yurda giden kadın öğrenci cin...

Ege Üniversitesi’nde bir kadın öğrenci yurda giderken tacize uğradı. Genç kadının şikayeti üzerine t...