Ege Üniversitesi’nde yurda giden kadın öğrenci cinsel tacize uğradı
Ege Üniversitesi’nde bir kadın öğrenci yurda giderken tacize uğradı. Genç kadının şikayeti üzerine tacizci gözaltına alındı.

Ege Üniversitesi’nde bir kadın öğrenci 13 Ekim gecesi merkez kampüs içerisinde bulunan KYK kız öğrenci yurduna giderken eski adıyla üniversite çarşısı olan, yurdun çok yakınında bir yerde üniversite öğrencisi olmayan 34 yaşındaki Aykut Y. isimli şahıs tarafından cinsel tacize uğradı. Tacize uğrayan öğrencinin şikayeti üzerine polisler üniversiteye gelerek taciz eden kişiyi gözaltına aldı.

Ege Üniversitesi öğrencileri tepki vermekte gecikmedi. Olay duyulmasının ardından öğrenciler Twitter'da "#egedetacizvar" hashtagiyle tepki gösterdi.

Öğrenciler, daha önce de Ege Üniversitesi kız öğrenci yurdunda kalan bazı kadınların tacize maruz bırakıldığını ancak arkadaşlarının ifşa olmaktan korktuğu için şikayette bulunmadığını ifade etti.

Ege Üniversitesi önceki dönemlerde de güvenlik önlemlerini arttırmasıyla, üniversite içerisine yerleştirilen acil çağrı butonları ve acil çağrı hattıyla gündeme gelmişti. Erkek öğrencilerin 23.00’dan sonra okula girmesinin yasak olduğunu, kartını evde unutan öğrencilere turnikelerden geçerken zorluklar çıkarıldığını söyleyen öğrenciler, öğrenciye bu kadar zorluk yaratılırken tacizcilerin üniversiteye rahatça girmesine tepkili olduklarını söyledi.

Tepkiye neden olan taciz olayına karşı Ege Üniversitesi yönetimi bugün bir açıklamada bulundu. Açıklamada çözüm üretmek, güvenlik zaaflarını kabul etmek yerine varolan güvenlik önlemlerini öven üniversite yönetimi, olay için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

İlgili haberler
Üniversitelerde cinsel tacize karşı mekanizmalar v...

Üniversitelerde ‘cinsel tacizi önleme birimi’ sayısı 16. Bu birimlerin olmadığı üniversitelerde öğre...

ÜNİVERSİTELİ KADINLAR ANLATTI: Taciz, geçim derdi,...

Üniversiteli kadınlar, kadın öğrenci olarak yaşadıkları sıkıntıları, seçimlere ilişkin düşüncelerini...

Tacize karşı ses çıkaran öğrencilere soruşturma: G...

Dokuz Eylül Üniversitesindeki taciz iddialarına sosyal medya hesabından dikkat çeken 20 kişiye soruş...