Tacize karşı ses çıkaran öğrencilere soruşturma: Göz dağı vermek istiyorlar
Dokuz Eylül Üniversitesindeki taciz iddialarına sosyal medya hesabından dikkat çeken 20 kişiye soruşturma açıldı. Soruşturma açılan öğrencilerden Serenay Sevimli, "Amaç gözdağı vermek" dedi.

Yaklaşık 10 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı İbrahim Kaya, DEÜ’den önceki Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde görevli iken de taciz iddialarıyla gündeme gelmişti. İbrahim Kaya’nın öğrencileri tacizini teşhir etmek için sosyal medya üzerinden paylaşım yapan 20 kişiye soruşturma açıldığı öğrenildi.

Taciz iddiasının ardından twitterda #DokuzEylüldeTacizVar hastagi açılarak kampanya başlatılmıştı. Bu kampanya ile kendi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan 20 kişiye, İbrahim Kaya’nın avukatları aracılığıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma açılanlardan biri de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Serenay Sevimli. Sevimli konuya ilişkin “Çok sayıda öğrenciye taciz ettiğini biliyoruz. Hatta sosyal medyada gündem olduğunda Dumlupınar Üniversitesinden kişilerin de bu yönde beyanları oldu” dedi.

‘MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR’

“Hakaret, iftira ve tehdit” gerekçesi ile soruşturma açıldığını belirten Sevimli, “Bu süreçte İbrahim Kaya nasıl mağdur olabildi, şaşkınım. Şiddet kadınların hayatında çok başat bir sorun. Cinsel taciz de bir şiddet biçimi. Bunlarla mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu suçun failleri ya hiç ceza almıyor ya da cüzi cezalarla kurtuluyorlar. Kadın örgütlerinin takip ettikleri daha iyi sonuç alıyor” diye konuştu. Kadınların mücadelesinin önemine değinen Sevimli, “Bize avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Bence burada amaç dayanışma gösterecek olanlara göz dağı vermek. Ancak bizler mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Öğrencilerin Görükle sınavı

40 bine yakın Uludağ Üniversitesi öğrencisinin yaşadığı Bursa’nın Görükle köyündeki yaşamı öğrencile...

Ankara Üniversitesi öğrencileri: Tecavüzcü, tacizc...

Yanında çalışan hekime cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan öğretim üyesi Hasan Bilgili, öğren...

Üniversitelerde cinsel tacize karşı mekanizmalar v...

Üniversitelerde ‘cinsel tacizi önleme birimi’ sayısı 16. Bu birimlerin olmadığı üniversitelerde öğre...