Edremit’te kadınlar EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile buluştu, seçimleri konuştu
Edremit’te yaşayan kadınlar yerel seçimlere giderken Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ile buluştu. Yapılan ev toplantısında kadınlar yerel seçimden ekonomik krize pek çok konuyu tartıştı.

Edremit’te yaşayan kadınlar olarak, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katılımıyla bir ev toplantısı gerçekleştirdik. Kadınların yerel yönetimlerden beklentilerini, kime niçin oy vereceğimizi tartıştığımız güzel bir toplantı oldu. 45 kadar kadın katıldığı Emek Partili olmayan kadınların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, kadınların sözlerini söylediği, taleplerinin dinlendiği bir platform oluşturulmuş olması onları hem sevindirdi hem de kadınların söyleyecek ne kadar çok şeyi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kadınlar ekonomik krizden, yerel yönetimlerde söz sahibi olmaya ve yönetim kademelerinde bulunmaya kadar, pek çok şeyi tartıştı. Balıkesir Bağımsız Belediye Başkanı adayı Şuayip Çetin için de oy kullanmak istediklerini dile getiren kadınlara karşılık Selma Gürkan da halkın adayın desteklemenin önemini vurguladı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile kadınların gerçekleştirdiği sohbette; önümüzdeki seçimlerin kadınlar için önemi vurgulanarak, AKP hükümetinin kadınların haklarını gasbetmek üzere hazırladığı düzenlemeler, nafaka hakkı gibi konularda fikir alışverişi yapıldı. Ekonomik krizin de kadınları nasıl etkilediği üzerinde durulurken, seçim sonrası bizleri daha zor bir krizin beklediği, bu zorluğa karşı işçi sınıfının ve halkın nasıl bir tutum sergileyeceği konuşuldu. Halk meclislerinin önemini vurgulayan Gürkan, seçim sonrası takibinin de önemli olduğuna, yerellerdeki mahalle meclislerinde ve halk meclislerinde kadınların mutlaka olması gerekliliğine işaret etti.

TEK ADAMA KARŞI...

Kadınlar ise yerel yönetimlerden taleplerini sıraladı. Kadınların kullanabileceği kültür evleri isteyen kadınlar, buralarda sinema, tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin yanı sıra, Okinawa gibi yazma kursları istediklerini; bunu belediyelerden talep edeceklerini dile getirdi.

Ayrıca ekonomik krizin her kadın gibi kendilerini de zorlandığını ve belediyelerin kadın emeğine dönük pazarlara daha çok imkan sağlaması gerekliliğine dikkat çeken kadınlar, belediyeden bu talepte de bulunacaklarını ifade etti.

Seçimlerde verilecek oyun önemine de dikkat çeken kadınlar, tek adama karşı çıkmanın ve bu yönde oy kullanmamnın gerekliliğin tartıştı. Oyların bölünmesinin halka hiçbir faydasının olmadığını belirten kadınlar, emek ve demokrasi mücadelesinde cumhur ittifakını zayıflatmak gerektiğine dikkat çekerek, kadınları bu konuda duyarlı olmaya çağırdılar.


İlgili haberler
DOSYA| Yerel seçimlere doğru kadınlar

Kadınlar nasıl bir yerel yönetim istiyorlar, talepleri ne, kadın adaylar neler vadediyor? Yerel seçi...

Nasıl bir seçime gidiyoruz?

Rantçı, rüşvetçi, yolsuzluğa batmış, taşeroncu, işletmeci, tekellerin hizmetindeki belediyecilik değ...

Yerel seçim kadınlar için neden önemli?

Kriz kadınları nasıl etkiliyor, kadınlar yerel seçimlerde neler talep ediyor? Emek Partisi Genel Baş...