Adana Kadın Platformu: E.S.’nin sesine ses olalım
Gittiği kuran kursunun imamı tarafından istismara maruz kalan E.S., sanığın 2’nci duruşmada tahliye edilmesi üzerine intihar girişiminde bulunmuştu. Adanalı kadınlar cuma günkü davaya çağrı yaptı.

Adana Kadın Platformu, 12 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarı ile suçlanan cami imamının yargılandığı davanın karar duruşmasına çağrı yaptı. Çocuğun beyanlarına rağmen sanığın serbest kalmasına tepki gösteren Adana Kadın Platformu, tüm kadınları mağdur E.S. ile dayanışmaya çağırdı. Duruşma 29 Mart Cuma gün 13.30’da Tarsus Adliyesinde olacak.

KADINLAR SANIĞIN SERBEST OLMASINA TEPKİLİ

Adana’nın Akçatekir beldesinde 2015 yılında o sırada 12 yaşında olan E.S. isimli kız çocuğunun kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara uğraması ile ilgili davanın karar duruşması 29 Mart cuma günü Tarsus 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Adana Kadın Platformu, sanığın ikinci duruşmada serbest bırakılmasından sonra bunalıma girerek intihar girişiminde bulunan E.S.’nin sesine ses olmak ve adalet mücadelesinde yanında olmak için cuma günü görülecek duruşmaya katılım çağrı yapı. Eğitim Sen Adana Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Pelin Songül Çiçek, Çocuğun cinsel istismarı davalarında mağdurun beyanlarının aslolması gerekirken sanığın serbest bırakılmış olmasına tepki gösterdi.

‘SANIK KİMLER TARAFINDAN KORUNUYOR?’

Uzman psikoloğun E.S.’nin beyanlarının güvenilir olduğunu belirtmesine rağmen önceki duruşmada sanığın tutuklanması talebinin reddedildiğini ifade eden Çiçek, sanığın işlediği suçun görmezden gelindiğini ifade etti. Tutuksuz yargılama kararı karşısında ailenin duruşmada tepki gösterdiğini hatırlatan Çiçek, “Mahkeme başkanı aileyle alay eder gibi ‘Beraat kararı bile çıksa suçsuz olduğunu göstermez’ sözlerin sarf etmiştir. İşletilmeyen ve istismar suçunu görmezden gelen adalet sistemine hesap soruyoruz; tüm taleplere ve delilere rağmen hâlâ tutuklu yargılanmayan sanık kimler tarafından, ne şekilde korunmaktadır?” diye konuştu.

‘CİNSEL SADIRI VE İSTİSMAR SORUŞTURMALARI ÖZENSİZ YÜRÜTÜLÜYOR’

Cinsel saldırı ve istismar suçlarının soruşturma, kovuşturma ve cezalandırma aşamalarında en özensiz yürütülen, çocukları ve kadınların adli süreçlerde ikincil haksızlıklara tekrar tekrar maruz kaldıkları bir suç tipi olduğunu dile getiren Çiçek, Cinsel suçlar çoğunlukla yargı aşamasına gelmeden ört bas ediliyor. Şikayet edildiğine, polis, savcı, mahkeme şikayetleri ciddiye almıyor, başvuruda bulunan kadına ve çocuğa ön yargılı bir bakış sergileniyor, delil toplanmıyor ya da bu davada olduğu gibi faili tutuklama tedbiri uygulanmıyor. Adil olmayan yargı sistemi, cezasızlık, iyi hal indirimleri yeni cinsel suçlara teşvik edici bir hal alıyor” dedi.

Cezasız bırakılan her suçun istismarı meşru kıldığını suçluların cesaretlendirildiğini dile getiren Çiçek, “Bu davanın takipçisiyiz. Cinsel istismar faili imam derhal tutuklanmalıdır. Gerçek adalet sağlanana ve sanık gereken cezayı alana kadar bu davanın da, erkek yargının da, erkek egemen sistemin de peşinde olacağız” dedi.

İlgili haberler
Malatyalı kadınlar çocuk istismarına karşı sokağa...

Malatya Demokratik Kadın Platformu kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına sokağa çıkarak tepki g...

Engelli çocuğu cinsel istismara maruz bırakan şahı...

Ankara’da alıkonulan ve istismara uğrayan yüzde 70 engelli S.A.’nın ablası D.A: Bir başına olunca ol...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Mersin Kadın Platformu tüm kadınlar...

Adana’nın Akçatekir beldesinde kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara uğray...