EDKP: İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak tüm toplumun mücadelesi
Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısıyla Ulus Anıtı önünde toplanan kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ dedi.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, “Kadınların eşit ve şiddetsiz bir hayat sürmeleri için İstanbul Sözleşmesi elzemdir. Bu yüzden Sözleşme’den asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı açılan 10 dava bugün Danıştay’da görüldü. Savcının fesih kararının iptalini talep etmesinden ardından duruşma sona erdi. Kararın daha sonra tebliğ edileceği açıklandı.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformunun (EDKP) çağrısı ile Ulus Anıtı önünde toplanan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini haykırdı.

YARINLARA UMUTLA BAKMANIN VESİLESİ OLACAK

Kadınlar adına basın metnini Sibel Gündüz Koca okudu. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkılmasının hukuka aykırı olduğunu ifade eden Koca, “İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak sadece kadınların değil, demokratik bir ülkede adaletli ve insanca yaşamdan yana olan herkesin sorumluluğudur. Ve bu nedenle siyasi saiklerle İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı alınacak bir iptal kararı hepimiz için yarınlara daha umutlu bakmanın vesilesi olacaktır. Kadına yönelik şiddetin arttığı bu dönemde, şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi’nin önemi ve etkin uygulanması zorunluluğu her geçen gün biraz daha artıyor. Kadınların eşit ve şiddetsiz bir hayat sürmeleri için İstanbul Sözleşmesi elzemdir. Bu yüzden Sözleşme’den asla vazgeçmeyeceğiz”dedi.

İstanbul Sözleşmesinin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi için devlete, erkek şiddetine karşı mücadele sorumluluğu yüklediğini kaydeden Koca, İstanbul Sözleşmesi’ni savunmanın ve erkek şiddeti karşısında mücadele etmenin kadın-erkek eşitliği olan toplumda yaşamak isteyen herkesin mücadelesi olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: Eylem Lodos/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Danıştay kararı ne olursa olsun kadınlar kazandı

‘Kadınların tarihe not düştüğü bugünden sonra Danıştay heyetinin ne karar verirse versin kadınlar ka...

Ne Var Ne Yok Özel | İstanbul Sözleşmesi için tari...

Ekmek ve Gül adına davayı takip eden Av. İlke Işık duruşmadan izlenimleriyle Ne Var Ne Yok'ta

İstanbul Sözleşmesi Davası| Savcılık kararın iptal...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle...