Edanur Kaplan davasında bir sanık tahliye edildi
Edanur Kaplan’a tecavüz ederek, intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun yargılandığı davada, sanık Güzelyurt tahliye edildi. Dava 15 Nisan’a ertelendi.

Ankara’da Eda Nur Kaplan’a tecavüz ederek, intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklu yargılandığı davanın 4’üncü duruşması, Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, Kaplan’ın annesi, ablası, avukatları ve çok sayıda kişi katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, bir önceki celsede dosyaya eklenilmesi istenilen video ve fotoğraf kayıtlarının çözümünün dosyaya eklendiği belirtildi.

‘KIZIM NEDEN TOPRAK ALTINDA’

Duruşmada söz alan Kaplan’ın annesi Fatma Polat, “Bu dördüncü mahkeme. Üç mahkemede sanıkları ve avukatları dinledim. Peki sanıklar mağdursa benim kızım neden toprak altında. Kızım kendini ifade etmek için intihar etmedi, tehdit edildikten sonra intihar etti. Bu sanıkların tahliye olmalarını istemiyorum. Adalet yerini bulsun” dedi.

AVUKATTAN SÜRE TALEBİ

Dosyaya konulan telefon kayıtlarını inceleyemediklerini söyleyen Kaplan’ın avukatlarından Çisel Demirkan, “Telefon kayıtlarını inceleme olanağımız olmadı. Kayıtların raporunu incelemek için süre, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR SANIĞA TAHLİYE

Daha sonra söz alan sanıklar, beraat talebinde bulundu. Aranın ardından kararını veren mahkeme heyeti, sanık Yusuf Güzelyurt’un oy çokluğuyla adli kontrol şartıyla tahliyesine, sanık Mehmet Ardıçoğlu’nun ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 15 Nisan’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Ankara'nın Çankaya ilçesinde 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, annesine "Küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar" mesajını gönderip yaşamına son verdi. Kaplan'ın intihardan önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu bildirdiği 2 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunduğu, şahıslardan Mehmet A.'nın gözaltına alınıp delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldığı, Yusuf Güzelyurt'un ise arandığı öğrenilmişti. 

Haber: MA

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili bir kez daha yak...

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınarak serbest bırakılan Yusuf Güzelyurt hakkında tekr...

Tecavüze uğradığını bildirdi, gözaltına alınan şah...

Eda Nur Kaplan'ın arkadaşları, Edanur'a cinsel saldırıda bulunan faillere işlem yapılmadığını, Edanu...

Bursa Kadın Platformu:İsyanımız da öfkemizde çok b...

Bursa Kadın Platformu, ‘hayatlarımız için isyandayız’ diyerek katledilen kadınlar için Fomara Meydan...