Bursa Kadın Platformu:İsyanımız da öfkemizde çok büyük!
Bursa Kadın Platformu, ‘hayatlarımız için isyandayız’ diyerek katledilen kadınlar için Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa Kadın Platformu, "hayatlarımız için isyandayız" diyerek katledilen kadınlar için Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Bir kişi daha kaybedilmeye, katledilmeye tahammülümüz yok. Biz her gün öldürülürken İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıranlara karşı isyandayız” denildi.

Bursa Kadın Platformu, katledilen Azra Gülendam ve Emine Gökkız’a ilişkin "Eda Hankulu Ankara’da Ümitcan Uygun’un evinde ölü bulundu. Fail tutuklandı. Aleyna Çakır’ın ölümünden sorumlu olan Ümitcan Uygun, tahliye edilmeseydi Eda hala aramızda yaşıyor olacaktı. Ümitcan Uygun’un nasıl tahliye edildiğini mafya liderinin iddialarında okuduk. Bu iddiaların araştırılmasını ve gerçeklerin derhal açığa çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Ankara’da tecavüze uğramasının ardından şikayetçi olduğu saldırganlar serbest bırakılınca yaşamına son veren Eda Nur’un ölümünün intihar diyerek geçiştirilemeyeceği belirtilen açıklamada, onu intihara sürükleyenin tecavüzcüleri serbest bırakan erkek yargı ve emniyet güçleri olduğunu söylendi.

Açıklamada, “Uyguladığınız cezasızlık resmen kadın cinayetlerini teşvik eder oldu. 2021 yılının ilk 7 ayında 161 kadın öldürüldü. Artık saymaya yetişemez olduk.  Ülkenin her yerini tarumar ettiniz. Yangınlar, ağaç katliamları, kadın katliamları vb. hangisinin yasını tutacağımızı şaşırdık. Yeter artık, yeter! İsyanımız da öfkemizde çok büyük! Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadı. Biz kadınlar, kestik kara saçlarımızı, yaşamın uzaktı yakındı, yasaktı yasaydı töreydi, içinde dışında yanında değiliz, bu yazgıyı değiştireceğiz. Haklarımızdan da hayatımızdan da vazgeçmiyoruz. Kadın cinayetleri politiktir ve mutlaka hesabını soracağız” dendi.

Kaynak-Fotoğraf: BursaMuhalif.com

İlgili haberler
Bursa'da kadınlar buluştu: İstanbul Sözleşmesi uyg...

Bursa'da Fomara Meydanı’nda 12 Haziran Cumartesi 18.00’de bir araya gelen Bursa Kadın Platformu, İst...

Tecavüze uğradığını bildirdi, gözaltına alınan şah...

Eda Nur Kaplan'ın arkadaşları, Edanur'a cinsel saldırıda bulunan faillere işlem yapılmadığını, Edanu...

Ç.Y cinsel saldırıya uğradı, intihara teşebbüs edi...

Ç.Y. iş çıkışı taksi durağına gitmek için Murat K.’nin aracına bindi. Alıkonulan, tecavüze maruz kal...