Bursa'da kadınlar buluştu: İstanbul Sözleşmesi uygulansın
Bursa'da Fomara Meydanı’nda 12 Haziran Cumartesi 18.00’de bir araya gelen Bursa Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa'da Fomara Meydanı’nda 12 Haziran Cumartesi 18.00’de bir araya gelen Bursa Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması öncesinde Bursa Kadın Platformu'nun yapmak istediği yürüyüş güvenlik güçleri tarafından engellendi. Kadınlar oturma eylemi yaparak yürüyüşe izin verilmemesini protesto etti.

"Bir gece yarısı, kararnameyle, tek bir adamın kararı ile Meclis’e sormadan, kimseye sormadan, kadınlara sormadan İstanbul Sözleşmesi kaldırıldı. Bizi şiddetten koruyan, devlete bu şiddeti önle diyen Sözleşme'den yangından mal kaçırır gibi çıkıldı. Daha geçtiğimiz yaz İstanbul Sözleşmesi uygulansın demek için burada, bu meydandaydık. Her kesimden kadın her yerde İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktı, bu sözleşme hayatlarımız için dedi. Bu sözleşme bizim dedi. Ama erkekler yine şaşırtmadı, yine bir gece yarısı bizim adımıza karar verdi. Can güvenliğinizi korumak önceliğimiz değil dediler. Bunu biliyoruz zaten ve kabul etmiyoruz" diyen kadınlar, yaptıkları açıklamada Sözleşme'nin madde ve bentlerine de değindiler.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...