Kuşadası Kadın Platformu: 1 Temmuza kadar her hafta sokaktayız!
Kuşadası Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek için 12 Haziran Cumartesi günü yine sokaktaydı.

Kuşadası Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek için 12 Haziran Cumartesi günü yine sokaktaydı. Platform adına konuşan Gürsel Şenşafak 1 Temmuz'da sokakta olacaklarını duyurdu: "1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye dair Cumhurbaşkanı kararının iptali için yine sokaktayız. Bir kez daha haykırıyoruz 'İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmeyeceğiz!' Kadınlar sahip olduğu haklar için uzun yıllar mücadele etti. Şu an ise bu kazanımımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Uluslararası sözleşmelerin bağlayıcılığı vardır, bir kişinin imzası ile sözleşmeden çıkılamaz. Feshedilmesi Anayasa'ya, hukuka ve evrensel insan haklarına aykırıdır. Şiddet mağduru Nahide Opuz’un şikayetini  AHİM  haklı bulmuş ve Türkiye’yi cezalandırmıştır. Nahide Opuz davası sonrası, İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye ne hikmetse bu gün Sözleşme'den çıkmak isteyen ilk ülkedir. Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını değil acilen, etkin bir şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Bizim adımıza karar verenleri, şiddeti reddediyor İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkıyoruz. Herkesi İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya çağırıyoruz."


Açıklama sonrası, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar canlandırıldı. Eski Avrupa Güzeli ve bale sanatçısı Nazlı Deniz Kuruoğlu, dans performansı gerçekleştirdi.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EŞİK: İstanbul Sözleşmesi’nin tek bir maddesinden...

312 kadın ve LGBTİ+ örgütünün bir araya geldiği Eşitlik İçin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’ne...

GÜNÜN ŞARKISI: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyo...

Sultangazi Ekmek ve Gül Grubunun kadın cinayetlerine karşı hazırlamış oldukları beste sizlerle...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...