Duygu Delen davasında detaylı rapor beklenecek
Antep’te 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin yargılanan Mehmet Kaplan’ın duruşması Adli Tıp Kurumu Başkanlığından detaylı rapor gelmesi için ertelendi.

Antep’te 5 katlı apartmanın 4’üncü katından düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne dair tutuklanıp hakkında “kasten öldürme”, “cinsel istismar”, “yağma” ve “hakaret” suçlarından dava açılan Mehmet Kaplan’ın yargılanmasına devam edildi.
6. duruşmanın görüldüğü dava adli tıptan gelecek raporun beklenmesi nedeniyle 24 Aralık tarihine ertelendi.

Duruşmada ilk sözü alan Delen ailesinin avukatlarından Mehmet Balcı, Duygu Delen’in düşerken bilincinin açık olup olmadığıyla ilgili raporlar arasında çelişkiler olduğunu belirterek “Maktulun bilincinin durumunu kesin olarak bilmemiz gerekiyor. Ayrıca intihar eğilimi olup omadığını belirlemek için psikolojik otopsi talep ediyoruz” dedi. Balcı, bir önceki duruşmada sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmesinde etkin olan gerekçelerin varlığını sürdürdüğünü söyleyerek Mehmet Kaplan’ın tutukluluğunun devamını talep etti.

Delen ailesinin bir diğer avukatı Ömer Faruk Akan da sanığın aşağı inmeden önce, maktülün başında bir kalabalığın taoplandı bilgisini verdi, kamera kaydında bu görüntünün olmadığını söyleyen Akan, kayıt üstünde oynanma şüphesiyle inceleme talep etti.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Mehmet Kaplan, kadın hakları savunucularının zayıf yanlarının kullanıldığını, kamuda yanlış algı yaratıldığını söyledi. Savunması esnasında ağlayan Kaplan, “Duygu’nun ailesinden sonra en çok acıyı ben çektim. 2-3 maddenin arkasına sığınarak, hukuk açıklarını kullanarak, kamuda algı yaratarak beni içeride tutuyosunuz. 15 aydır verdiğim ifadede hiçbir şeyi değiştirmedim. Biz adaleti medyada aramıyoruz sokağa çıkmıyoruz, mahkeme salonunda konuşuyoruz” dedi.

Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut sanığın kaçma şüphesi olmadığını söyleyerek tahliyesini talep etti.
Mahkeme raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığından detaylı raporun gelmesi için duruşmayı 24 Aralık tarihine eteledi.

Fotoğraf: Mesut Baylav/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Duygu Delen için adalet istiyoruz

Eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan tarafından işkenceye uğrayıp ‘İntihar etti’ denilen Duygu Delen’in...

Duygu Delen davası: Sanık Mehmet Kaplan heyete küf...

Beşinci duruşması görülen Duygu Delen davası 2 Aralık’a ertelendi. Tutuklamanın devamı kararına öfke...

Duygu Delen davasındaki tahliyeye tepki: Biz kadın...

Duygu Delen’in ölümünden yargılanan Mehmet Kaplan’ın ‘ev hapsi’yle tahliyesine Gaziantep Demokratik...