Duygu Delen davasında baroların müdahillik talebi reddedildi, sanık medyayı suçladı
Antep’te 17 yaşındaki lise öğrencisi Duygu Delen’in ayrıldığı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdiği olayın davası görüldü.

Davanın ilk duruşması Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken, kadın örgütleri adliyeye alınmadı.  

Duygu Delen’İn avukatları ve ailesi mazeret bildirerek davaya katılamazken, Aile Bakanlığı, Antep, Trabzon, ve Maraş Barosu davaya katıldı. Mahkeme Baroların ve  müdahillik talepleri reddedilirken Bakanlığın talebi kabul edildi. 

SANIK PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ!

“Cinayet” ve “cinsel istismar” suçlarından tutuklu bulunan Mehmet Kaplan SEGBİS ile ifade vererek ilk kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Kaplan, “kıskançlık” gerekçesiyle tartışma çıktığını, tartışma sırasında sinirlenip elini dolabın camına vurduğunu, bunun üzerine yanına gelen Duygu'yu darp ettiğini söyledi. Kaplan, Duygu'nun telefonunu almak istediğini ancak Duygu Delen'in telefonu vermek istememesi üzerine aralarında bir arbede çıktığını ileri sürdü. Arbedenin ardından kanayan elini yıkamak için odadan ayrıldığını banyoya gittiğini, geri döndüğü sırada düşme sesi duyduğunu, balkondan baktığında Duygu'nun yerde olduğunu iddia etti.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Kaplan, psikolojik tedavi gördüğünü ve alkol bağımlılığı olduğunu ileri sürdü.

MEDYAYI SUÇLADI

İfadesinde medyayı suçlayan Sanık Kaplan "Bu olay medyaya yansıdı bazı kişiler rant peşindeler. Burada bana yapılan haksızlığın bir günü bile verilmeyecek. Duygu gibi saçma sapan bir hata yaparsam asla aileme hesap verilmeyecek. Benim 3 ayımı yediniz. Bunun sebebi de medyaya konulmasıdır. Medya ve üst mercilerle bu davanın yönlendirildiğini düşünüyorum. Şu an yaptığınız üstü kapalı işkence gibi bir şey" diye konuştu.

Duruşma, olay yerinde tekrar keşif, tutukluluğun devamı ve sanığın ruh halinin tespiti kararı ile 17 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

BARO BAŞKANINDAN TEPKİ: KARAR YANLIŞ!

Dava sonrası açıklama yapan Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı “Müdahillik talebimiz reddedildi, bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddetin önüne bu şekilde geçemeyiz. Bir kadın öldürüldüğü zaman baroların takibi kabul edilmeli. Bu suçun takibi açısından önemli. Burada yaşanan kadın cinayetleri tüm baroları ilgilendirir. O yüzden dosyaya erişebilmemiz, doğrudan soru sorma hakkımız verilmeliydi, ancak talebimiz reddedildi. Bunu artık yargı makamların da anlaması gerekiyor. Biz burada kadınların ve kız çocuklarının güvenle yaşayacağı bir ortam istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
İddianameden: Duygu Delen bayılana kadar darbedili...

Duygu Delen’in ölümüne ilişkin adli tıp ve bilirkişi raporları sonrası hazırlanan iddianamede Mehmet...

Bilirkişi raporunda Duygu Delen’in düşme anında bi...

Duygu Delen'in ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Delen’in düşme anında bilincinin kapal...

‘Duygu Delen eve tehditle götürüldü ve iki saat bo...

Avukat Önder Alkurt, Antep'te Mehmet Kaplan'ın evinden düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in tehd...