Dr. Filiz Yıldırım’ın dosyası Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi
Boşandığı İbrahim K. tarafından şiddet gördüğü sırada kendini koruduğu için yargılanan Dr. Filiz Yıldırım ve İbrahim K.’nin birleştirilen dosyaları ağır ceza mahkemesine gönderildi.

Ankara’da boşandığı İbrahim K. tarafından şiddete maruz bırakıldığı sırada kendini korumak için K.’nin kolunu ısırmaya çalışan Dr. Filiz Yıldırım ve İbrahim K.’nin birleştirilen dosyaları üzerine yapılan yargılamanın karar duruşması görüldü.

Ankara Batı Adliyesi 12’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Yıldırım ve avukatları, fail İbrahim K. ve avukatı salonda hazır bulundu.

AĞIR CEZAYA GÖNDERİLMESİ TALEBİ

Duruşmada söz alan Yıldırım’ın avukatları sanığın Yıldırım’a 3-4 saat boyunca şiddet uyguladığını ve Yıldırım’ın darp edildiğine dair kanıtların olduğunu belirtti. Ayrıca Ankara Bölge Adliyesi 16’ncı Ceza Dairesinin sanığın “silahla tehdit” suçundan mahkumiyet verdiğini hatırlatan avukatlar, “Sanığın amacı müvekkilimizi yaralamak değil, öldürmektir. Bu sebepten dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Ardından söz alan K.’nin avukatı ise, Yıldırım’ın avukatının “provokasyon” yaparak yargılamayı etkilemeye yönelik hareketlerde bulunduğunu iddia etti. Mesleki ve hukuki kurumların davaya katılmasını ve izlemesini tartışmalı bulduğunu belirten fail avukatı, olayın taraflar dışında şahidi olmadığını belirterek mütalaanın hatalı olduğu gerekçesine sığındı.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

NE OLMUŞTU?
İbrahim K. hakkında Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesinde “Eşe şiddet”, “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçlarından kamu davası açıldı. Görülen duruşmalarda, “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçundan beraat kararı verilen K. hakkında “kasten yaralama” suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Yıldırım’ın şiddete maruz kalırken, canını kurtarmak için saldırganın kolunu ısırması ise haksız tahrik sayıldı. 1/6 oranında indirim yapılarak cezası 1 yıl 1 ay 15 güne indirildi. “Sanığın kişilik özellikleri” de gerekçe gösterilerek, “hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” ve herhangi bir yükümlülük altına alınmaksızın 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.
Yıldırım’ın avukatı beraat kararı verilen “hakaret” ve “silahlı tehdit” suçlarından Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf talep etmiş, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karara da itiraz etmişti. Yıldırım’ın olay esnasında eşinin kolunu canını kurtarmak için ısırdığı, yasal savunma (meşru müdafaa) altında bu fiili işlediğinden dolayı ceza verilmesine yer olmadığı talebiyle açılan dava da Ankara Batı 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Filiz Yıldırım davası| O gün kendimi savunmasaydım...

Saatlerce darbedilen Filiz Yıldırım’ın sanık olarak yargılandığı dava 10 Kasım’a ertelendi. Yıldırım...

ATO Kadın Komisyonu: Dr. Filiz Yıldırım’ın yanında...

Ayrıldığı erkekten şiddet gören Dr. Filiz Yıldırım’a destek açıklaması yapan ATO, ‘Kadınları 19 Ekim...

Filiz Yıldırım saatlerce şiddete maruz kaldığı ola...

Filiz Yıldırım'ı saatlerce darbeden İ.K. iki buçuk yıldır yargı eliyle yargıdan kaçırılıyor; Ankara...