AKP’li Belediye Başkanından sendikalaşan kadın işçilere hakaret!
Ordu’da AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makam odasında, iki kadın işçiye sendikadan istifa etmeleri için uyguladığı mobbing ve hakaret görüntüleri ortaya çıktı.

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in, 2 belediye işçisi kadına sendikadan istifa etmesi yönünde baskı yaptığı, istifa etmeyi reddeden işçileri hakaret ederek belediyeden kovduğu görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

Hakkını aramaya gelen ve işten çıkarılma endişesi duyduğunu söyleyen kadınlara hakaret edip odadan kovan AKP'li Yaşar Şahin, kadın işçilere, “Başkana karşı gelecek kadar cesaretlisiniz... Kim öğretti lan size bunları. Çık dışarı, terbiyesiz” dese de, kadın işçilerin kararlılığı da kameraya yansıdı.

Gazete Duvar'ın haberine göre 2019 yılı Haziran ayında yaşanan olayda, Başkan Şahin makam odasına çağırdığı 2 kadın işçi ile Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'dan istifa etmeleri konusunda tartıştı. Kadın işçileri içeri girer girmez "Oturma" diyerek azarlayan belediye başkanı görüntülerde, “Ben belediye başkanı olarak bu şirketinde müdürü olarak, yetkilisi olarak diyorum ki; siz bu sendikadan istifa edin” dedi, ardından “Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam” tehditvari bir üslup kullandı.

Kadın işçilerin istifa etmeyeceklerini söylemeleri üzerine Şahin odasına çağırdığı bir erkek personelden, 4 kişi hakkında emirlere itaat etmedikleri için tutanak tutmasını istedi. Erkek personel bir süre sonra odadan ayrıldı ama kadınlar tutanak tutulmasına da itiraz etti.

ODASINDAN KOVDU

Kadınların itiraz etmesine sinirlenen Başkan Yaşar Şahin, sinirle koltuğundan kalkarak, bağırarak hakaretlerine devam etti ve "Ne kadar terbiyesizmişsiniz lan siz" diyerek 2 kadını odasından kovdu. Kadın işçiler odadan ayrılırken dava açacaklarını söyleyerek çıktı.

DAVAYI KAZANDILAR ANCAK İŞE DÖNEMEDİLER

Yaşar Şahin sendikadan ayrılmayan 4 işçi hakkında amirlerine itaat etmedikleri gerekçesiyle tutanak tutturdu ve kısa bir süre sonra da işçileri işten çıkardı. İşçiler açtıkları davayı kazansalar da tekrar görevlerine geri dönemedi.

KARACA: ŞEHİT YAKINIYIM

İşten çıkartılan işçilerden Sevinç Karaca’nın, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de PKK ile çıkan çatışmada vefat eden jandarma er Sezgin Karaca’nın yengesi olduğunu söylediği belirtildi. 15 yıl AK Parti kadın kollarında çalışan 2 çocuk annesi Karaca, şimdi bir tekstil atölyesinde çalışıyor.

Fotoğraf: Güvenlik kamerası görüntülerinden

İlgili haberler
Bakırköy Belediyesi işçilerinden mektup var: Heyec...

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar, direniş alanından umutlarını, mücadelelerini, talepler...

Ekmek ve Gül'den grevdeki Bakırköy Belediyesi işçi...

Ekmek ve Gül Bakırköy, Fatih, Avcılar, Küçükçekmece ve Esenyurt gruplarından kadınlar Bakırköy işçil...

Sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan Bakırköy B...

Ekmek ve Gül Bakırköy, Fatih, Avcılar, Küçükçekmece ve Esenyurt gruplarımızdan kadınlar olarak Bakır...