Filiz Yıldırım davası| O gün kendimi savunmasaydım bugün hayatta olmazdım
Saatlerce darbedilen Filiz Yıldırım’ın sanık olarak yargılandığı dava 10 Kasım’a ertelendi. Yıldırım, adalet talep ettiğini belirterek ‘O gün kendimi savunmasaydım bugün hayatta olmazdım’ dedi.

Eski eşi İ.K. tarafından saatlerce darbedilen Filiz Yıldırım’ın sanık olarak yargılandığı dava Sincan Batı Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcı, hem Filiz Yıldırım’ın hem de İ.K.’nin ceza almasına ilişkin mütalaa verdi. Karar duruşması 10 Kasım’a ertelendi. Duruşmaya Ankara Tabip Odası (ATO) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu da katılarak destek verdi. Adliye önünde konuşan Yıldırım, Adaletten adalet beklediğini ifade ederek “O gün kendimi savunmasaydım bugün hayatta olamazdım” dedi.

SAVCI KENDİSİNİ KORUYAN KADINI SUÇLU SAYDI

Eski eşi İ.K. tarafından çocuklarının gözü önünde saatlerce darbedilen vücudunda kırk ve lezyonların oluştuğu ise Adli Tıp raporu ile kanıtlanan Dr. Filiz Yıldırım’ın sanık olarak yargılandığı davada, savcı mütalaa verdi. Filiz Yıldırım’ın saatlerce darbedildikten sonra İ.K.’nin kendisini boğmaya çalıştığı sırada kolunu ısırması, savcı tarafından suç teşkil eder noktada değerlendirildi.

İ.K.’nin avukatlarınca mütalaaya ilişkin savunma için süre talep edilmesiyle karar duruşması 10 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

‘ERKEK ADALETİ BUGÜN BİR KEZ DAHA GÖRDÜK’

Verilen mütalaanın ardından adliye önünde konuşan ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu üyelerinden Benan Koyuncu, “Erkek adaleti bugün bir kez daha gördük. Dr. Filiz Yıldırım eski eşi tarafından saatlerce işkenceye maruz kaldı ve kemik kırılmaları oluştu. Bu şiddet sonrasında kendini korumak için yaptığı hamleler şu anda kendisinin de yargılanmasına neden oluyor. Bizler 10 Kasım’da kadınlar olarak daha güçlü burada olacağız. Filiz Yıldırım ile dayanışmamıza devam edeceğiz” dedi.

‘ADALETTEN ADALET BEKLİYORUM’

Kararın ardından bir kez daha yıkıldığını ifade eden Filiz Yıldırım ise “Adaletten adalet bekliyorum. Eğer ben o gün kendimi savunmasaydım bugün hayatta olmazdım. Sadece yüce adalete sığındım. Varlığınız beni güçlendiriyor ve duygulandırıyor. Hepinize minnettarım” diye seslendi.

‘HAYATTA KALMAYA ÇALIŞAN BİR KADININ CEZALANDIRILMAK İSTENDİĞİNİ GÖRÜYORUZ’

Kararı Ekmek ve Gül’e değerlendiren Filiz Yıldırım’ın avukatı Vural Ergün savcının verdiği mütalaanın adil olmadığını belirterek, “Hayatta kalabilmek için kendini savunmaya çalışan bir kadının cezalandırılmak istendiğini görüyoruz. Savcı mütalaasında hem İ.K.’nin hem de Filiz Yıldırım’ın cezalandırılmasını istedi. Yıldırım’ın kendini savunurken İ.K.’nin kolunu ısırmasına ceza verilmesi gerektiğini ifade etti. Biz savunmamızı yapacaktık ancak karşı taraf ek süre istediği için dava 10 Kasım 2021 tarihine ertelendi” diye konuştu. Savcının kararını hukuki, adil ve vicdani bulmadıklarını belirten Ergün, “Savcı, bu haliyle İ.K. lehine karar vermiş oldu. Mahkemenin karar duruşmasında, İ.K. hakkında ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi vermeyeceğini umut ederek hukuka uygun ve vicdanları rahatlatan bir karar vermesini bekliyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Filiz Yıldırım saatlerce şiddete maruz kaldığı ola...

Filiz Yıldırım'ı saatlerce darbeden İ.K. iki buçuk yıldır yargı eliyle yargıdan kaçırılıyor; Ankara...

ATO Kadın Komisyonu: Dr. Filiz Yıldırım’ın yanında...

Ayrıldığı erkekten şiddet gören Dr. Filiz Yıldırım’a destek açıklaması yapan ATO, ‘Kadınları 19 Ekim...

Doktor kızını öldüren babanın, indirimsiz ağırlaşt...

Balıkesir’de kızı Gülnur Yozgatlı’nın aracına GPS takarak izleyen ardından silahla katleden Mustafa...